Philippe Clement: “Een zege op mentaliteit“

Club Brugge behaalde een nipte maar moeizame zege tegen Charleroi. Opnieuw drie punten dus voor Blauw-Zwart, al gaf coach Philippe Clement toe dat Club niet zijn beste wedstrijd speelde.

Text: 

“Ik ben uiteraard blij met het resultaat, maar met de manier waarop kan ik minder tevreden zijn. Ik weet dat mijn spelers in principe beter kunnen en dat kwam er vandaag minder goed uit”, aldus de Brugse oefenmeester in een eerste reactie. “De overwinning tegen Charleroi kwam er minder op kwaliteit, des te meer op mentaliteit. Al wil ik mijn ploeg ook meteen in bescherming nemen door te stellen dat we in deze drukke periode nauwelijks of geen voorbereiding op deze wedstrijd hadden. Bovendien is en blijft Charleroi een bijzonder stugge tegenstander, waar het nooit makkelijk tegen spelen is. Zelfs na de vroege openingsgoal bleven de Carolo’s vanuit hun organisatie spelen. Om goed voetbal te zien, heb je twee ploegen nodig die vol voor de aanval willen opteren. Maar in stormachtige omstandigheden zijn we rechtop gebleven en zijn we het enige team uit de top zes die een vier op zes tegen hen behalen.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Op de vraag of het spelniveau niet beter moet, was Clement meteen duidelijk. “Het is een feit dat de tegenstanders zich steeds meer op ons proberen in te stellen en dat we de afgelopen weken minder ruimte krijgen. Als we met een voorsprong aan Play-Off 1 kunnen beginnen, dan zullen andere ploegen toch meer aanvallende intenties moeten tonen waardoor wij op onze beurt misschien opnieuw meer ruimte zullen krijgen. Als we ons bovendien net als alle andere ploegen ook van week tot week kunnen voorbereiden en de nodige rust krijgen, dan strijden we opnieuw met gelijke wapens”, aldus de Antwerpenaar die reeds vooruit keek naar de wedstrijd van komende donderdag op Old Trafford. “Als je zegt dat we vandaag reeds met Manchester United in het achterhoofd speelden, dan heb je te weinig respect naar Charleroi toe. Maar het spreekt voor zich dat we ook in Manchester onze huid duur willen verkopen en dat we vol voor de kwalificatie gaan. Ik vraag reeds acht maanden om kwaliteit in de kleedkamer te krijgen. Het zou te gek voor woorden zijn om nu opeens het tegenovergestelde te vragen.” (MV)

Related articles