zondag 28 november 2021 16:30

Philippe Clement: “Geloof is geen enkele seconde uit de groep verdwenen”

Coach Philippe Clement was na de mooie comeback tegen Genk vanzelfsprekend een tevreden man.

“Uiteraard ben ik heel blij met de 3 punten”, gaat de coach van start. “We zijn wel een beetje nerveus begonnen aan de wedstrijd en dan vooral aan de bal. Daarna zijn we wel gegroeid en ging het almaar beter met uiteindelijk dan een mooi doelpunt. Het was een evenwichtige eerste helft van beide partijen en dan als je natuurlijk net voor de rust die tweede gele kaart incasseert, dan geeft dat een mokerslag. Dat zijn we echter meteen te boven gekomen en misschien was het ook niet slecht dat het zo kort voor de rust was. Dan kun je daar direct over spreken in de kleedkamer. De tweede helft is het dan natuurlijk met momenten wat overleven met 10 man en met dat blok goed te zetten en toch te blijven omschakelen. Het was ook geen ideaal scenario om de doelpunten zo binnen te krijgen en achter te komen. Het geloof is echter geen enkele seconde uit de groep verdwenen en zelfs na de 2-2 zijn we blijven gaan voor dat derde doelpunt. Daarom ben ik heel trots en heel blij voor de spelers dat ze dit over de streep hebben kunnen trekken, want dit is een hele belangrijke.”

De coach kwam ook nog even terug op de vele negatieve verhalen de voorbije week. “Ik heb deze week heel wat gehoord en er is heel wat geschreven over de mentaliteit in onze groep. Ik heb dan ook bewust niet te veel kranten gelezen deze week. Ik denk dat deze match hét bewijs is van zowel de jongens die gestart zijn als deze die ingekomen zijn, dat er nog steeds één groep staat. Anders zouden we dit vandaag nooit kunnen doen hebben. Natuurlijk zullen er, in een kern van 30, altijd spelers zijn die teleurgesteld zijn dat ze niet mochten starten. Dat hoort er gewoon bij, maar het gaat maar om één ding: als ze op het veld staan, dat ze de clubkleuren en het team verdedigen en alles ervoor doen samen met de staff. Dat is ook gebleken vandaag.”

Ook over Ruud Vormer had hij nog een woordje te zeggen. “Ruud zal altijd de kapitein zijn en dat heb ik ook in het begin van het seizoen gezegd. Er is een heel duidelijk gesprek geweest met mij, met Ruud en het bestuur daarover. Hij zou niet elke wedstrijd spelen dit seizoen, maar dat hij altijd de kapitein zal zijn. Ik vind ook dat hij die rol verdient, dus dat verhaal gaat ook verder.”

Tot slot kwam de coach nog even terug op de rode kaart voor Van der Brempt. “Ignace beseft dat zelf ook wel dat dit een jeugdzonde is. Dat zijn dingen die uiteraard spijtig zijn dat ze gebeuren, maar dat zijn ook lessen als jonge speler die je nooit meer gaat tegenkomen daarna. Je moet uit zo’n situatie blijven als speler wanneer je al geel hebt. Het belangrijkste in dat verhaal is dat er tijdens de rust helemaal niemand naar Ignace gewezen hebben. Iedereen heeft opgestaan om eendrachtig te gaan vechten voor Ignace en voor het team en daarom is het ook heel belangrijk om die 3 punten binnen te halen...ook naar die jongen toe.” (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in