Philippe Clement: “Getoond dat we hier verdienen te staan”

Philippe Clement zag zijn team een erg sterke prestatie neerzetten tegen de Turkse landskampioen, maar de beloning bleef achterwege. Club bleef steken op een 0-0 gelijkspel en moest dus vrede nemen met een punt.

Text: 

“Over het resultaat kunnen we niet tevreden zijn, maar je moet ook naar de uitvoering kijken. We hadden vooraf een plan gemaakt en de spelers hebben dat quasi perfect uitgevoerd. Tactisch, fysiek en mentaal waren mijn spelers top, maar de bal tegen de netten krijgen, is helaas nog een werkpunt. Bovendien hadden ze ook een keeper die enkele fantastische saves deed. Mijn spelers hebben getoond dat ze verdienen om hier te staan in de Champions League. Met deze prestatie hadden we meer dan één punt verdiend.”

Philippe Clement
Philippe Clement

In de slotfase beging verdediger Marcao hands in de zestien meter na een voorzet van Diatta, maar na het raadplegen van de videoref liet de scheidsrechter doorspelen. “Het was een zuivere penalty. Ik kon vanop afstand zien dat het een handsbal was en dus is het onbegrijpelijk dat de ref niet naar de stip wees. En dat maakt uiteraard een groot verschil. Als je die 1-0 kan maken, dan heb je een fantastische avond. Ook de supporters verdienden het, want ze stonden vanaf de eerste minuut achter ons. Ondanks de druk, de kansen en het mooie aanvalsspel bleef de beloning echter achterwege.”

 

In de strijd om de derde plaats in de groep doet Club met dit gelijkspel een slechte zaak. “In principe strijden wij en Galatasaray om de derde plaats, dus in dat opzicht is het nu moeilijker geworden om de derde plaats te pakken. Het is immers moeilijker in Galatasaray dan thuis om te winnen. Maar ik heb altijd gezegd dat we elke match zullen proberen om punten te pakken. We zullen er dan ook alles aan doen om ook tegen Real en PSG punten te pakken, ook al zijn dat twee absolute wereldploegen. Net daarom is dit gelijkspel zuur, want als je krijgt wat je verdient, dan ziet de situatie er helemaal anders uit.”

 

Door het 0-0 gelijkspel was de teleurstelling groot, maar de Brugse coach focuste liever op het positieve. “Ik heb vandaag veel goede dingen gezien. We zijn nu een tiental weken bezig en de balans is positief: we hebben al de kwalificatie voor de Champions League afgedwongen en getoond dat we hier verdienen te staan. Bovendien staan we virtueel eerste in de competitie. Tien weken geleden had iedereen er blindelings voor getekend om in deze situatie te zitten. Bovendien zie ik een ploeg met veel goesting en ambitie. Als je een punt haalt tegen zo’n sterke ploeg met al die grote namen en toch zo teleurgesteld bent, dan is dat veelzeggend.” (SF)

Related articles