Philippe Clement: “Gevochten tot de laatste seconde”

Philippe Clement zag zijn team de hele match domineren, maar toch met nul punten achterblijven. De Brugse coach kon zijn spelers in elk geval qua inzet niets verwijten.

Text: 

“We zijn teleurgesteld over het resultaat. Iedereen, de spelers in de eerste plaats. Al is dit wel een wedstrijd die ik een plaats kan geven. Qua prestaties kan ik niet veel meer vragen. We hebben Gent vanaf de eerste seconde vastgezet en hebben hen nooit in de match laten komen. We hadden zowel in de eerste als tweede helft genoeg kansen om op voorsprong te komen. Er stond echter een goede keeper en anders was er telkens nog een verdediger die zich ertussen kon gooien. Al waren er ook drie fases waarop Gent gevaarlijk was op de counter. Dat zijn dingen die kunnen gebeuren in een wedstrijd. Vergeet ook niet dat Gent een sterke tegenstander is. Mijn spelers kunnen op dit moment deze nederlaag niet plaatsen en dat is te begrijpen. Twintig jaar geleden kon ik dat ook niet. Maar ze hebben er tot de laatste seconde voor gevochten en dat verwacht ik ook van hen. Dit is een deeltje van de marathon. Als ze dit blijven vasthouden qua kwaliteit en motivatie, dan zullen we nog mooie dingen bereiken.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Een lichtpunt was de prestatie van Odilon Kossounou. De Ivoriaan speelde de hele wedstrijd als verdedigende middenvelder en deed dat uitstekend. “Of hij onze toekomstige nummer zes is, zullen we later pas kunnen zeggen. Hij was centraal achterin altijd al sterk en heeft nu ook op het middenveld een goede prestatie neergezet. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat hij daar ook zal blijven staan. De basiself verandert immers vaak, aangezien we voor elke match de beste elf kiezen. Het kan dus zijn dat we tegen Eupen ervoor kiezen om een ander profiel op die positie te hebben. Vergeet ook niet dat Odilon nog maar een achttal matchen in Europa had gespeeld voor hij naar Club kwam. Hij is dus erg grote stappen aan het zetten.” (SF)

Related articles