Philippe Clement: “Gevraagd om te blijven gaan, ondanks voorsprong”

Na het knappe gelijkspel tegen Real Madrid maakte Club Brugge ook indruk tegen AA Gent. Blauw-Zwart won met 4-0 en dus kon Philippe Clement opnieuw trots zijn op zijn team.

Text: 

“Ik ben heel tevreden met dit resultaat en met de manier waarop. Ik had gevraagd om vanaf de eerste seconde de match in handen te nemen en om het niveau van de Champions League ook in de competitie aan te houden. Bovendien had ik ook gevraagd om te blijven gaan, ondanks die voorsprong. Dat is allemaal gelukt, ook al waren er nog een aantal dingen die beter kunnen. We zijn ook een aantal keer goed weggekomen en konden ook rekenen op een goede Mignolet.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Club doet dankzij deze zege een goede zaak, maar de Brugse coach houdt de voeten stevig op de grond. “4-0 tegen de ploeg die het samen met ons dit seizoen al het best gedaan heeft, is uiteraard een belangrijk gegeven. Maar we moeten gewoon hard blijven werken en zorgen dat we elke wedstrijd de juiste jongens kiezen. Het belangrijkste is dat ze niet alleen op het veld staan voor zichzelf, maar vooral ook voor elkaar werken. De machine draait, maar er zijn nog enkele tandwieltjes die beter afgesteld moeten worden. Het feit dat we na zestien matchen nog steeds ongeslagen zijn, wil zeggen dat mijn team geconcentreerd bezig is. En dat zal de volgende match tegen Moeskroen ook zo moeten zijn. Een goede start is belangrijk, maar een seizoen is een marathon. We mogen niet verslappen, want anders zullen de anderen ons voorbij steken. Het is belangrijk om scherp te blijven en om elkaar uit te blijven dagen.” (SF)

Related articles