woensdag 27 oktober 2021 23:15

Philippe Clement: “Goede ervaring voor youngsters”

Blauw-Zwart beet zich 45 minuten lang de tanden stuk op de bezoekende defensie, maar kon na de rust toch makkelijk afstand nemen van Deinze. Philippe Clement gunde heel wat vaste waarden rust, maar hun vervangers ontgoochelden allerminst.

“Ik ben uiteraard zeer tevreden dat we ons kwalificeren. Heel de club had drie jaar geleden de mindere ervaring meegemaakt. Dat was een goeie verwittiging. We zijn heel goed aan de match begonnen met meteen een aantal kansen. In de eerste helft was het nog oké qua aantal combinaties als je kijkt naar het gebrek aan automatismen. Veel youngsters, Izquierdo die de eerste keer in twee jaar een match start,… Tijdens de eerste helft hebben we genoeg kansen afgedwongen, maar er was een hele goeie doelman bij Deinze die ons afstopte. De tweede helft zijn we goed begonnen en scoorden we dat eerste doelpunt. Daarna speelden we iets slordiger maar op het einde van de wedstrijd hebben we het verschil gemaakt met wat frisse jongens. Als je alle kansen op een rij zet, dan kon het zeker nog meer zijn. Bovendien speelden we met enkele zestien- en zeventienjarigen. Voor hen was dit een goede ervaring.”

Philippe Clement
Philippe Clement

José Izquierdo deed alleszins vertrouwen op. “We gaan gewoon rustig verderwerken met José zonder supergrote verwachtingen. Van week tot week, match per match, maand tot maand. We hadden verwacht dat hij eind november op het niveau zou zitten dat hij nu zit. We gaan gewoon verder werken en zien welke belasting hij heeft en hoe zijn lichaam zal reageren als we verder opbouwen. Hij is volwassener geworden, veel professioneler en veel meer met z’n lichaam, rust en voeding bezig. Ik ga niet zeggen dat hij dat toen niet deed, maar nu is hij echt een volwassen prof. Hij is ook heel dankbaar en blij voor de kans die hij van Club kreeg om opnieuw voetballer te zijn. Drie maanden geleden waren daar twijfels rond. We gaan gewoon verder werken zonder er gigantische verwachtingen over te hebben.” (VL)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in