Philippe Clement: “Gretigheid en kwaliteit van training ook in match getoond”

Blauw-Zwart behaalde een vlotte 3-0 zege tegen Anderlecht en dus mocht Philippe Clement terecht trots zijn op zijn team.

Text: 

“Je moet heel veel details goed doen om dit soort wedstrijden te spelen”, aldus de Brugse coach. “Je weet dat Anderlecht goed wil opbouwen van achteruit en dus hadden we de hele week op training veel aandacht besteed aan de manier van druk zetten. We hadden daar specifiek op gewerkt met Krmenčík en Vanaken. Maar vijf minuten voor het einde van de laatste training gisteren viel Michael geblesseerd uit. Badji had er dus niet op kunnen trainen, maar alhoewel hij pas achttien jaar is, pikte hij het toch heel vlug op. Ook Charles en Odilon zijn pas negentien, dus dit soort matchen is ideaal voor hun vertrouwen en hun ontwikkeling.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Club leek al bij al makkelijk de maat te nemen van Anderlecht. “Ik vind dat mijn jongens hun werk supergoed gedaan hebben. Als ze die gretigheid hebben en die mindset om altijd voluit in duel te gaan, zonder fouten maar met hun lichaam, dan zie je een heel goed Club Brugge. Daar ben ik heel blij over, ook over de jongens die ingekomen zijn en de spelers die niet mochten invallen. Deze zege is niet het werk van vandaag, maar van de hele week op training. De gretigheid en kwaliteit die ze deze week op training toonden, hebben ze ook in de match getoond.”

 

Morgenavond eindigt de transferperiode en dus blijft het afwachten of er nog versterking komt. “Zo lang er geen handtekening is gezet, weet je niet wat er gaat gebeuren. Het is ook een speciale transferperiode, want iedereen wil zijn spelers behouden. Ik heb dagelijks contact met het bestuur. We spreken over alles en denken samen na over eventuele aanwinsten. Het moeten echter ook verhalen zijn die gezond blijven. Er zijn minder supporters en minder inkomsten, waardoor er minder geld binnenkomt. Bovendien is er ook nog geen grote uitgaande transfer geweest. Misschien komen er nog verrassingen, of misschien gebeurt er niets meer. Ik ben altijd iemand geweest die vooral veel tijd en energie gestoken heeft in de spelers die er zijn. Dat was ook zo bijvoorbeeld toen Pozuelo vertrok bij Genk. We zijn toen ook gewoon verder blijven werken met de spelers die er waren. Of er na de contractverlenging van Hans en Simon ook een nieuw contract komt voor Ruud? Ik denk dat Ruud al een heel goed contract heeft. Als je op die leeftijd komt, dan wordt het meer een verhaal van jaar per jaar. Als hij op dit niveau blijft spelen, dan kan hij nog heel lang belangrijk zijn voor Club Brugge.” (SF)

Related articles