Philippe Clement: “Heel veel kwaliteit aan de bal gezien”

Club pakte op Genk een erg deugddoende overwinning. Blauw-Zwart speelde een ijzersterke eerste helft, slikte na de rust de gelijkmaker, maar pakte uiteindelijk wel een verdiende 1-2 zege. Philippe Clement was dan ook erg tevreden met de drie punten.

Text: 

“Ik vond onze eerste helft heel goed”, stak de Brugse coach van wal. “Misschien dat je in een leeg stadion een ander gevoel krijgt, maar ik heb heel veel kwaliteit aan de bal gezien. Ik heb verschillende goede kansen gezien, een heel goede discipline en organisatie van mijn ploeg en op dat moment moet je eigenlijk minstens een tweede goal maken, want dan maak je het jezelf heel wat makkelijker om met een goed gevoel naar de kleedkamer te trekken. Uiteraard hebben we de zaken besproken tijdens de rust en wisten we dat Genk anders zou starten na de pauze.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Genk kwam inderdaad onder een heel andere gedaante uit de kleedkamer en in een mum van tijd kreeg het zelfs twee penalty's. “Op het eerste gezicht waren het voor mij geen penalty's en al zeker de tweede niet”, aldus Clement. “Volgens mij maakt Simon (Mignolet, nvdr) zich enkel zo breed mogelijk om het Bongonda zo moeilijk mogelijk te maken. Die 1-1 was zeker een mentale tik voor ons, maar dan moet je vechten om terug in die match te komen en daar ben ik ook heel tevreden over. Na dat openingskwartier van de tweede helft hebben we ons duidelijk herpakt en konden we via een rake kopbal nog de overwinning over de streep trekken. Neen, het was niet makkelijk, maar jullie denken soms dat wij zomaar over alles en iedereen zullen lopen, maar dat is zeker niet het geval. Wij zijn zelf realistisch genoeg om te beseffen dat Genk, Anderlecht, Gent en Standard ook heel goed zijn en over heel wat kwaliteit beschikken. Maar wij gaan altijd en overal om te winnen en dat zal altijd zo blijven.” (FDC)

Related articles