dinsdag 6 augustus 2019 23:15

Philippe Clement: “Heel wat positieve dingen gezien”

Philippe Clement zag zijn team een sterke eerste helft neerzetten. Na de pauze had Blauw-Zwart het lastig tegen de Oekraïners, maar de Bruggelingen hielden stand. De coach was dan ook tevreden met de 1-0 uitgangspositie.

“Dit was uiteraard een ander niveau dan wat we al in de competitie zijn tegengekomen, maar dat wisten we op voorhand. We hadden al veel wedstrijden van Kiev gezien, dus we waren niet verrast. Het is een ploeg met veel kwaliteiten, met jongens die al lang samenspelen. Na zes weken met vijf nieuwe jongens heb ik heel wat positieve dingen gezien van mijn team. Het gaat elke match beter en ik verwacht dat mijn ploeg nog zal groeien. Ik ben vooral tevreden van de eerste helft, waarbij we goed opbouwden van achteruit. In de tweede helft toonden we te weinig rust aan de bal, waardoor we te weinig onze stempel konden drukken. Maar als je met 1-0 wint in Europa, dan mag je altijd tevreden zijn. Als we kunnen scoren in Kiev, dan moeten zij al drie keer scoren.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De Clubcoach dropte Simon Mignolet meteen in de basis en die bedankte voor het vertrouwen met een uitstekende prestatie. “Simon heeft een belangrijke rol gespeeld. Voor iemand die net toekomt en slechts één training in de benen heeft, is dat erg knap. Dat toont nog eens zijn maturiteit.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in