dinsdag 19 oktober 2021 21:45

Philippe Clement: “Hieruit leren om nog beter te worden”

Coach Philippe Clement was uiteraard ontgoocheld na de 1-5 nederlaag tegen Manchester City, maar tegelijk ook realistisch.

“Het klopt dat we niet in de wedstrijd zaten en vooral niet in de eerste helft. We creëerden te weinig in die eerste helft en toonden te weinig durf om tussen de lijnen te spelen. We leverden dus niet onze normale kwaliteit, hoewel dat in de tweede helft beter was. Vóór de match wisten we al dat er een groot kwaliteitsverschil is tussen beide teams. Iedereen moest meer dan honderd procent zijn om hier iets te rapen, want dit is gewoon één van de beste teams ter wereld.” 

Philippe Clement
Philippe Clement

De Brugse coach was er ook niet van overtuigd dat een andere aanpak meer succes zou hebben opgeleverd. “Ik weet niet of een beter plan tot een ander resultaat zou geleid hebben. Dit gaat gewoon om topkwaliteit. Uiteraard is dit niet meteen de leukste ervaring als coach, als speler, als staff, enz... We moeten hier gewoon een goede analyse van maken om daar sterker uit te komen. Je weet gewoon dat zij geen genade kennen. Zij hebben één voor één topspelers die moeilijk af te stoppen zijn. Zelf vond ik ons veel beter tegen PSG omdat we toen met meer durf in de duels speelden. Maar goed, het is interessant om daaruit te leren hoe zoiets komt. De vergelijking met twee jaar terug tegen PSG kan wel gemaakt worden. Toen verloren we ook stevig thuis, maar daar hebben we dan goede lessen uit getrokken voor de terugmatch en ook voor de seizoenen nadien. Belangrijk om te melden is ook dat wij heel veel jonge spelers hebben die nog niet die ervaring hebben om tegen dit type tegenstanders te spelen. Enkel Hans en Simon speelden al op dit niveau tegen dit soort teams. Het is dus volstrekt logisch dat mijn spelers hieruit moeten leren om nog beter te worden”, besloot een realistische Philippe Clement. (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in