Visual menu

woensdag 4 november 2020 23:45

Philippe Clement: “Iedereen is blijven vechten tot de laatste seconde”

Club Brugge ging kansloos onderuit tegen Dortmund. Ondanks de nederlaag was Philippe Clement toch blij met de prestatie van zijn spelers.

“Ik heb een duidelijke reactie gezien van mijn spelers. Maar dat wist ik al na het gesprek na de voorbije training. We begonnen ook heel goed aan de match en kregen twee à drie mogelijkheden. Dat waren momenten om een doelpunt te maken, maar het lukte telkens net niet. Daarna volgden echter in een mum van tijd drie tegendoelpunten. Het waren drie foutjes van ons die genadeloos werden afgestraft. Dat is heel vervelend, want als je tegen zo’n ploeg punten wil halen, dan moet je superefficiënt zijn en een dosis geluk hebben. Die twee dingen waren helemaal niet het geval vandaag. Dat is teleurstellend, maar toch heb ik ook veel positieve zaken gezien: onze manier van pressing spelen, onze manier van opbouwen, noem maar op. We waren - na Bayern - wellicht de ploeg met het meeste balbezit tegen Dortmund.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Toch bleef Club met lege handen achter. “Ik had het mijn jongens gegund om 3-3 te spelen, maar dat is spijtig genoeg niet gelukt. Ik ben vooral tevreden dat de kopjes niet naar beneden gingen na die 0-3. Iedereen is blijven vechten tot de laatste seconde en ook de invallers waren heel gretig. Dat moeten we meepakken naar de competitie. Dat is de basis die ik wil zien. Als je 0-3 verliest, dan ben je nooit tevreden, maar die gretigheid wil ik ook zondag tegen Oostende terugzien. Dat is geen garantie dat je jouw match wint, maar als je elke keer deze mentaliteit opbrengt, dan zul je het heel vaak naar jouw kant trekken.”

 

Blauw-Zwart had gehoopt op een stunt tegen Dortmund, maar bleek uiteindelijk een maatje te klein. “Dortmund is out of our league. Je weet dat je tegen zo’n ploeg een mirakel nodig hebt, maar dat was niet het geval vandaag. Bovendien was Dortmund heel erg efficiënt vandaag, wat dit seizoen al vaak anders geweest is. Vorig seizoen hebben we tegen PSG ook een pak slaag gekregen, maar dit is dan ook topniveau. We hebben foutjes gemaakt, maar dat was bij de tegenstander ook. Alleen hebben wij ze niet afgestraft. In zo’n wedstrijden is het een kwestie van je momenten te grijpen, en aan de andere kant die momenten te vermijden. Deze wedstrijden zijn een geweldige ervaring voor deze jonge groep. Het moet onze ambitie zijn om naar dat niveau toe te groeien.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in