Visual menu

vrijdag 21 mei 2021 00:00

Philippe Clement: “Ik ben ongelofelijk fier op spelers en staf”

Coach Philippe Clement zag dat Club met een 3-3 gelijkspel op Anderlecht genoeg had om een zeventiende titel binnen te halen. Back to back kampioen worden met Club Brugge als trainer is een heel uitzonderlijk gegeven.

“Het is een speciaal seizoen geweest. Na een kampioenenjaar is het altijd moeilijker, in scherpte dikwijls bij spelers. Het is drieënveertig jaar geleden dat Club Brugge twee keer na elkaar kampioen speelde. Dit is pas de tweede keer in de geschiedenis van Club. Dat geeft ook aan hoe moeilijk het is geweest, zelfs met de fantastische elftallen die Blauw-Zwart heeft gehad. Het jaar zonder supporters, wat zeker een nadeel is met onze supportersschare. En dan dat COVID-verhaal van een aantal maanden geleden. Er zijn een aantal jongens die nog niet op hun topniveau zitten als ervoor. Het is hard werken geweest om ze terug op niveau te krijgen en op de juiste momenten de juiste spelers te zetten. Maar de jongens hebben het fantastisch gedaan. Je kon er na de match niet aan zien wie er op het veld stond of in de tribune zat. Iedereen is super blij, ik ben ongelofelijk fier op mijn spelers en mijn staf die hard werkten het voorbije seizoen.

 

Club startte zonder diepe spits Dost, maar dit bleek een goede aanpak te zijn in deze wedstrijd. “Ik moet mijn gelijk niet halen. De jongens hebben heel goed ingevuld. Bas Dost had mindere krachten na de verschillende zware wedstrijden na elkaar. We moesten een andere oplossing vinden, Noa en Charles hebben dit goed gedaan met de rest van de ploeg.”

 

Clement pakte intussen al dertien prijzen. “Ik hoop dat er nog veel mogen bijkomen, dat is waarvoor je het doet. Om met de jongens samen te kunnen vieren, de blije gezichten van de staf, het bestuur en de supporters ook normaal. Twee titels na elkaar en dit niet met je supporters kunnen vieren. Dit is ergens een domper, die mensen zijn ook belangrijk geweest in de voorbije jaren. Het voorbije seizoen waren er wel steunbetuigingen op straat in plaats van het stadion.”

 

Philippe Clement zal alvast genieten van deze welverdiende titel. “Na een vorige titel bij een andere ploeg heb ik er leren van genieten. Ik ga dat dus zeker doen, ik weet hoe moeilijk het geweest is om te verwezenlijken om twee jaar na elkaar kampioen te spelen. Het is niet voor niets dat het maar één keer lukte met al die fantastische generaties die Club heeft gehad. De jongens en mijn staf hebben gans het seizoen hard gewerkt. Ik ben super fier op hen.” (KN)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in