Philippe Clement: “Interessante match om lessen uit te trekken”

Philippe Clement zag zijn team voor het eerst dit seizoen punten verspelen. Blauw-Zwart beet zich de tanden stuk op de Eupense defensie en kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel.

Text: 

“Ik ben teleurgesteld dat we twee punten te weinig hebben gepakt. Het is ook onze eigen schuld, want we hebben te traag gevoetbald. Eupen speelde met een soort handbalverdediging met tien man achter de bal, waardoor we moeite hadden om ruimtes te vinden. Het was in dat opzicht een heel interessante match om lessen uit te trekken. We zullen de komende dagen samen bekijken hoe we in zo’n situaties naar andere oplossingen moeten zoeken. Wanneer er openingen en kansen kwamen, dan waren we niet precies genoeg. De voorbije weken waren we op dat vlak veel preciezer.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De coach was niet tevreden over de prestatie van zijn eigen team, maar deelde ook een sneer uit naar de arbitrage. “Dit puntenverlies is voor een groot deel onze eigen verantwoordelijkheid, maar ik ben wel benieuwd waarom er geen penalty werd gefloten op Ruud Vormer. Ik stond er vijftig meter vandaan en voor mij was het heel duidelijk, net als voor het hele stadion. Ik snap dan ook niet waarom de scheidsrechter niet werd geïnformeerd. Ik kan best begrijpen dat scheidsrechters fouten maken of een fase vanuit een andere hoek anders beoordelen, maar dankzij de VAR kan er nu van bovenaf gekeken worden. Net daarom vraag ik mij af waarom er niet werd ingegrepen. Bovendien verwacht ik dat de scheidsrechter zijn job doet en actie onderneemt als de andere ploeg tijd rekt.” (SF)

Related articles