dinsdag 7 december 2021 22:00

Philippe Clement: “Juiste lessen trekken om beter te worden”

Club Brugge ging met 4-1 onderuit in het Parc des Princes en eindigde zo vierde en laatste in Groep A van de Champions League. Blauw-Zwart onderging de wet van de sterkste tegen PSG, maar Philippe Clement hoopt dat zijn spelers de juiste lessen trekken uit deze ervaring.

“Deze campagne is niet te vergelijken met de poule die we vorig jaar hadden. We speelden tegen twee van de vier beste ploegen ter wereld en met Leipzig één van de betere subtoppers. Dit is een andere wereld. Daar moet je de juiste lessen uit trekken om beter te worden en dat gaan we allemaal doen. We speelden eerst twee exceptionele wedstrijden, maar daarna volgden te veel ups en downs. Ook vandaag kenden we een heel moeilijke start. Als je na zeven minuten twee goals incasseert, dan zouden veel ploegen daarna het hoofd laten hangen. Maar wij zijn daarna recht gestaan en beter gaan voetballen. In de tweede helft waren we beter aan de bal, hebben we kansen gecreëerd en ook een doelpunt gescoord.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Na de knappe 4 op 6 tegen PSG en Leipzig volgden daarna vier kansloze nederlagen. “Gevoelsmatig is het een groot verschil als je thuis had verloren en de campagne zou eindigen met een punt hier. Maar je moet ook kijken naar hoeveel kwaliteit er hier tegenover ons stond. Dit zijn immers spelers van wereldklasse. Om hier punten te halen, heb je een exceptionele dag nodig waarbij je zelf ongelooflijk efficiënt bent en dat waren we vandaag niet. Bovendien heb je een flinke dosis geluk nodig. Dit zijn in elk geval ongelooflijke lessen voor onze ploeg, en vooral voor onze jonge spelers. Voor Charles bijvoorbeeld is het nu zijn derde campagne. Als je ziet welke stappen hij heeft gezet op twee jaar tijd. Als je uit de mindere ervaringen de juiste lessen trekt, dan kun je er beter van worden. Dat is ons doel voor de toekomst.”

Na zijn basisplaats en doelpunt tegen Seraing stond Cisse Sandra opnieuw aan de aftrap. Ondanks zijn amper 17 jaar trok hij opnieuw goed zijn streng. “We wilden 4-3-3 spelen om de structuur van de ploeg te behouden en om niet alles om te gooien. We hebben een groep waarmee je twee jaar na elkaar samen gespeeld hebt, maar het is belangrijk om nieuwe jongens in te passen. Voor Cisse was het een ervaring. Hij had goeie dingen laten zien tegen Seraing en vandaag ook. Dit is voor hem een geweldige ervaring naar de toekomst toe.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in