Philippe Clement: “Kijken uit naar match tegen Gent”

Philippe Clement kon vaststellen dat zijn team meer en meer op dreef komt. Na de 0-2 op Antwerp volgde nu een 0-3 zege op KV Mechelen.

Text: 

“Dit is uiteraard een positief resultaat. Al hadden we ook een doelpunt tegen kunnen krijgen, maar Clinton heeft ons bij het begin van de tweede helft gered. Dat was voor hen ook de enige uitgespeelde kans. In de eerste helft was iedereen nog fris bij de tegenstander, maar na de rust kwam er meer ruimte en hebben we het goed uitgespeeld. Met enkele mooie acties en ook mooie doelpunten. Diatta bijvoorbeeld heeft het voorbije anderhalf jaar goede stappen vooruit gezet. Hij moest zijn statistieken opkrikken en dat is hij nu aan het doen. Al is hij niet alleen gefocust op doelpunten. Hij werkt ook heel hard voor de ploeg. Ik ben ook blij voor Okereke, die de laatste weken erg goed bezig is op training. De concurrentie met Lang en Diatta is zwaar, maar ik ben blij dat hij zijn doelpuntje kon meepikken.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Een kleine domper op de vreugde was het uitvallen van Noa Lang. De Nederlander ging nog voor de rust naar de kant met een blessure. “Noa had last van stijfheid in de hamstrings, maar dat is geen verrassing. Vandaar ook dat ik hem de voorbije weken altijd vroeger naar de kant haalde. Ook tegen Lazio bijvoorbeeld. Het is een jonge speler met veel kwaliteiten, maar hij mist voorlopig nog wat volume. Maar hij werkt hard op training en dan komen die dingen automatisch. Het is voorlopig nog te vroeg om te zeggen of hij zondag kan spelen.”

 

Dan staat immers de topper tegen AA Gent op het programma. “We kijken altijd uit naar de wedstrijden tegen Gent. Met Hein als trainer nog meer. Ik heb veel respect voor Hein, want hij wil altijd positief voetbal brengen. Die trainers zie ik het liefste bezig. Wij gaan daar ons voetbal tegenover brengen en dat zou moeten garant staan voor een mooie pot voetbal.” (SF)

Related articles