Philippe Clement: “Knappe acties, goede aanvallen en diepgang”

Philippe Clement zag zijn team een belangrijke thuisoverwinning tegen KV Oostende behalen. Dankzij de 2-0 zege blijft Blauw-Zwart ongeslagen in Jan Breydel en verstevigt het zijn leidersplaats.

Text: 

“We startten heel goed aan de wedstrijd en kregen drie goede kansen in het eerste kwartier. Je weet dat je een muur moet openbreken en dat KV Oostende probeert te counteren. We hebben het in het begin nagelaten om te scoren, maar ik zag wel knappe acties, goede aanvallen en diepgang. Spijtig genoeg waren we in de afwerking soms te overhaast. Uiteindelijk openden we de score na een stilstaande fase die goed werd gekopt door Vanaken en in de rebound door Rits werd binnengetikt. Dan valt de rode kaart voor Vargas, maar we bleven doorgaan op ons elan en hebben na rust het tweede doelpunt gemaakt. We kregen wel het vervelende spel van tegen tien man te spelen die vooral verdedigden en er quasi niet meer zelf uitkwamen. Het is niet evident om dan nog ruimtes te vinden zeker omdat we al 2-0 voor stonden. Het is spijtig dat we geen derde en vierde doelpunt konden maken en het blijft een werkpunt om dit in de toekomst beter uit te spelen.”

Philippe Clement: “Knappe acties, goede aanvallen en diepgang”
Philippe Clement: “Knappe acties, goede aanvallen en diepgang”

De Brugse coach haalde ook nog kort het belang van de Brugse captain en stilstaande fases aan. “Vormer is in zo’n match belangrijk met zijn traptechniek. Stilstaande fases zijn belangrijk en er wordt veel op getraind. Johan Van Rumst is hier ook veel mee bezig om de juiste acties te vinden voor de juiste wedstrijden en dat is een extra kracht. Niemand speelt met open vizier tegen ons en dan kan dit belangrijk zijn op een wedstrijd open te breken. In één stilstaande fase kan je het verschil maken.“

 

Philippe Clement blikte nog even vooruit op de belangrijke match tegen Galatasaray: “Galatasaray heeft een heel grote kern dus als er een paar geblesseerden zijn, hebben ze serieuze vervangers klaarstaan. Voor hen wordt het de match van alles of niks, zij moeten die winnen of bij 0-0 hebben ze ook nog mogelijkheden. Ik spreek uit ervaring dat het daar altijd een heet gebakerde sfeer is en mijn spelers gaan er klaar voor moeten zijn. Galatasaray zal oorlog willen maken tegen ons zoals ze ook tegen Real Madrid en PSG in Istanbul deden. We weten dat het een hete avond zal worden voor ons, maar we willen ons tonen en kunnen ons kwalificeren voor de Europa League en wie weet de laatste wedstrijd tegen het grote Real Madrid spelen en strijden om de twee plaats in de groep.” (VM)

Related articles