Visual menu

zondag 27 oktober 2019 17:30

Philippe Clement: “Kwaad gemaakt aan de rust”

Philippe Clement zag tegen Standard een Club Brugge met twee gezichten. Niet overtuigend voor de rust, maar vol power en engagement na de pauze. Dat resulteerde in een 1-1 gelijkspel.

“De eerste helft was een zware teleurstelling”, aldus Clement. “Vooral omdat mijn spelers niet klaar bleken voor veel dingen waarvoor we verwittigd waren. Of dat mentaal of fysiek was, dat moeten we de komende dagen bekijken. We hadden vooral moeite met de organisatie van Standard die heel strikt was. Bovendien was er bij ons te weinig beweging zonder bal en te weinig engagement. Je kan altijd op achterstand komen, zeker tegen een sterke ploeg als Standard, maar ik ben vooral teleurgesteld over de reactie. Ik zag iedereen naar elkaar kijken, zonder oplossingen te zoeken. Ik heb me daarom voor het eerst dit seizoen echt kwaad gemaakt aan de rust. Maar ik ben blij met de reactie na de pauze. We hebben heel de tweede helft gedomineerd en dat tegen de op dit moment tweede beste ploeg van het land. We hebben ze kunnen terugduwen op hun eigen doel, want niet evident is tegen zo’n laag blok.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Blauw-Zwart had het tijdens de eerste helft lastig met de aanpak van Standard. “De tactiek van Standard was geen verrassing, want ik wist dat Michel er alles aan zou doen om onze sterke punten op te vangen. Het was cruciaal om iets te veranderen en daarom heb ik bij de rust het risico genomen om meteen de tweede en derde wissel door te voeren. Onze verdedigende middenvelder kreeg veel ruimte, maar daar deden we te weinig mee. Bovendien moesten we voorin de bal kunnen bijhouden en duels winnen. Tau en Rits hebben de laatste weken veel gespeeld en bleken vandaag minder fris te zitten. Vandaar die twee wissels.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in