Visual menu

zaterdag 28 november 2020 23:30

Philippe Clement: “Kwaliteit was niet goed genoeg”

Club Brugge kon niet overtuigen tegen Moeskroen en bleef steken op een scoreloos gelijkspel. Blauw-Zwart had wel voortdurend balbezit, maar kon niet overtuigen in de zone van de waarheid.

“Ik kan niets zeggen over de mentaliteit van mijn spelers”, aldus Philippe Clement. “Ze hebben ervoor gestreden, veel duels gewonnen op het middenveld en achterin, hoog druk gezet. Veel balbezit ook, maar daar hebben ze te weinig mee gedaan. Dat tikkeltje creativiteit en genialiteit ontbrak om het verschil te maken. Ik heb gisteren op training heel goede dingen gezien, maar die kwamen er vandaag niet uit. In zulke wedstrijden tegen een laag blok, weet je dat als je die ene kans scoort, alles weer open gaat. Maar nu was het pushen, pushen, pushen, maar werd er telkens een schot afgeblokt, of te laat voorgezet of te laat getrapt naar doel. Het was vandaag niet goed genoeg.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Als er niet gescoord wordt, dan wordt er uiteraard eerst naar de spitsen gekeken. “Ik heb al eerder gezegd dat het zoals een fles ketchup is. Je kan erop blijven duwen en ineens komt het eruit. Het is dus een kwestie van te blijven werken, want je weet dat het ineens weer helemaal kan omkeren. Als spits moet je ook geduldig zijn en er hard voor blijven werken. Als je de juiste mentaliteit blijft tonen, dan keert dat wel eens. Maar het gaat niet alleen over de spitsen. De kwaliteit was gewoon niet goed genoeg vandaag. Het verschil zit dikwijls in kleine dingen. Woensdag tegen Zenit wordt het sowieso een heel andere wedstrijd. Dan moeten we beter zijn in het laatste gedeelte van het veld.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in