Philippe Clement: “Met Charles hebben we er een extra titularis bij”

Na het gelijkspel tegen Zulte Waregem in de beker kon Club ook tegen KV Kortrijk niet winnen. De Bruggelingen kwamen nochtans 0-2 voor, maar moesten uiteindelijk vrede nemen met een punt.

Text: 

“We begonnen heel goed aan de wedstrijd”, aldus Philippe Clement. “We hadden dominantie en de ploeg paste zich heel goed aan de omstandigheden aan, namelijk een klein en slecht veld. Je komt dan op voorsprong en daarna heb je de fase waar het altijd rood moet zijn. Ik ben niet degene die rap zoiets zegt en waarschijnlijk stond de ref in een slechte hoek, maar ik begrijp niet dat de VAR niet ingegrepen heeft. We maken dan nog de 0-2 na een goede combinatie, maar Kortrijk scoorde op een goede tegenaanval, waar wij verdedigende fouten maken door uit te stappen. Ik had mijn spelers gewaarschuwd voor het enthousiasme van KVK, maar toch scoorden ze direct na de rust. We zijn blijven pushen, maar het werd meer pingpong. Door het slechte veld was er weinig voetbal en vooral veel strijd.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Blauw-Zwart liet zo twee punten liggen, maar de Brugse coach dramatiseerde het puntenverlies niet. “Ik kan leven met dit punt. Vooral dan door de omstandigheden die niet in ons voordeel zijn uitgedraaid en dan heb ik het over de rode kaart. Ik kan leven met de mentaliteit van onze groep. Ze zijn blijven strijden. Bovendien hebben we er met Charles De Ketelaere een extra titularis bij. Dikke proficiat voor zijn match.” (SF)

Related articles