Philippe Clement: “Michel en ik kunnen elkaar niet meer verrassen”

De Champions League is nog steeds een gespreksonderwerp als het over Club gaat, maar binnen de spelersgroep ligt de focus op de competitie. Tegen oud-leermeester Michel Preud’homme wordt het vanzelfsprekend een ander soort wedstrijd, maar moet geen van de twee coaches proberen de ander te verrassen.

Philippe Clement over… de eerste nederlaag

PSG – met vooral Mbappé in een glansrol – bleek deze week een maatje te groot voor Blauw-Zwart. Teleurstelling was er binnen de groep, maar Clement stipte nog eens dat het goede niet vergeten mocht worden. “Natuurlijk kon je de teleurstelling voelen in de kleedkamer na affluiten, maar die maakte al snel plaats voor een flinke dosis realiteitszin. Bij de debriefing woensdagochtend was het al een totaal ander verhaal, vandaag merkten we er niets meer van. Je mag ook niet vergeten dat PSG één van de 3 beste teams in Europa is en echt in topvorm was. De inbreng van Mbappé veranderde ook alles. Voor mij was dinsdag dus geen blamage.”

Philippe Clement over…Charles De Ketelaere

“Dat is durven”. Het was anderhalf uur voor de aftrap tegen PSG een veel gehoorde opmerking bij het Belgische journaille toen bleek dat Philippe Clement voor de jonge Charles De Ketelaere had gekozen als vervanger voor de geschorste Ruud Vormer. Voor de Clubcoach was het evenwel een goed overwogen keuze. “We zien Charles alle dagen bezig op training. Die jongen heeft veel talent en dat bevestigde hij dinsdag. Was zijn prestatie minder, dan zou ik vandaag in dezelfde woorden over hem gesproken hebben. We moeten Charles gewoon de tijd gunnen om tot volledige ontplooiing te komen. Hij grijpt zijn kansen hoe dan ook met beide handen. De Ketelaere is nu terecht fier van het werk op het allergrootste niveau te hebben mogen proeven. Het is nu kwestie hard te blijven werken om er iets moois van te maken.”

Philippe Clement over ….Standard

Het wordt weer gezellig voor de wedstrijd in de catacomben van Jan Breydel. Het terugzien van Michel Preud’homme en Philippe Clement ‘als tegenstander’. Even jennen, is dan nooit ver weg. “Ik denk niet dat we elkaar nog kunnen verrassen”, lachte Philippe. “Ik wil hiermee niet beweren nu al te weten welke elf Michel zondag het veld zal opsturen, maar zijn opties staan bij mij alleszins al op papier. De jongens die in Frankfurt weinig of niet in actie kwamen, zullen er nu wel bijlopen. Het is inderdaad een nieuwe topwedstrijd, maar ik houd me nu zeker niet bezig met de posities in de rangschikking van beide clubs. Dat worden pas aandachtspunten tijdens de Play-Offs. Trouwens, ik steek nooit energie in rechtstreekse tegenstanders. We gebruiken die energie voor andere zaken. Normaliter zijn de herstelden Ricca en Balanta beschikbaar voor de topper. Voor Mitrovic wacht ik tot na afloop van de zaterdagtraining om de knoop door te hakken.”

Related articles