Philippe Clement: “Mijn groep heeft al enorme stappen gezet”

Philippe Clement mocht terecht tevreden zijn over zijn team. Ondanks de nederlaag speelde Blauw-Zwart een sterke partij en kwalificeerde het zich uiteindelijk verdiend voor de 1/16de finales van de Europa League.

Text: 

“Qua spel geef ik mijn team een 7 op 10 en qua resultaat een 6 op 10”, aldus Clement. “En globaal geef ik een 7 op 10 omdat er nog 30 procent ruimte voor progressie is. Als je ons vergelijkt met de top van de top, dan zit het verschil in efficiëntie. Je ziet dat spelers daar nog technischer zijn en moeilijke situaties kunnen oplossen. Maar als ik zie hoe mijn spelers druk hebben gezet tegen één van de beste ploegen ter wereld, dan kan ik niet anders dan tevreden zijn. Dat bewijst dat mijn groep in die vijf maanden al enorme stappen heeft gezet. Ook het doelpunt van Vanaken was klasse, maar de goals aan de overkant waren dat ook.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Aangezien Galatasaray zelf onderuit ging tegen Paris Saint-Germain stoot Club Brugge door in de Europa League. “Onze ambitie daar is dezelfde als nu, namelijk elke keer proberen te winnen. Hoe ver je geraakt, zal ook voor een groot stuk afhangen van de loting. We zullen wel zien, maar ik denk dat deze ploeg de kwaliteiten heeft om zich tegen elke ploeg te kwalificeren. Als je dit kan brengen tegen PSG en Real Madrid, dan kan je elke ploeg aan. Alleen heb je soms ook dat tikkeltje geluk nodig, wat in deze Champions League-campagne ontbrak. Maar ik ben vooral blij met de manier waarop deze jonge groep ervaring heeft opgedaan. Ik denk niet dat Charles De Ketelaere zes maanden geleden zou gedacht hebben dat hij matchen op zo’n niveau zou spelen, terwijl ook Odilon Kossounou heel grote stappen heeft gezet. Bovendien heeft ook Krépin Diatta mooie dingen getoond in de Champions League.”

 

Aangezien Club Brugge op drie fronten actief blijft, wou de aanwezige pers weten of Blauw-Zwart tijdens de winterstop op zoek gaat naar versterking. “Dat zullen we binnenskamers bespreken. Ik weet echter uit ervaring dat zo’n wintermercato altijd moeilijk is. Als er een speler bijkomt, dan moet het een echte versterking zijn. Er zijn uiteraard nog werkpunten. Onze jonge spelers moeten nog dingen leren, want anders zouden ze bijvoorbeeld al bij Real spelen. Het is nog te vroeg om de eerste seizoenshelft te evalueren, maar als je ziet wat Club in de competitie en de Champions League al gepresteerd heeft, dan is dat vrij uitzonderlijk.” (SF)

Related articles