zaterdag 5 december 2020 23:30

Philippe Clement: “Nadeel dat we geen vijf wissels kunnen doen”

Philippe Clement zag dat zijn team opnieuw tegen een muur moest opboksen. Het was uiteindelijk David Okereke die op het uur de Truiense muur kon slopen.

“Ik vond dat we goed gestart waren”, aldus Clement. “Je weet dat er aan de andere kant een stevig blok zal staan. We zijn er een paar keer doorgeraakt, maar konden de kansen net niet afwerken. In de tweede helft liep het beter. Vooral ook omdat Okereke beter positie koos dan Dennis in de eerste helft, met ook dat doelpunt als bekroning. We hadden ook nog een tweede of derde kunnen maken, maar het was telkens net niet. Ik ben in elk geval heel tevreden. We pakken de drie punten en konden ook voor de derde of vierde keer op rij de nul houden. Bovendien is iedereen zijn werk blijven doen. Niet alleen de verdedigers, maar ook de aanvallers. Ook Charles was weer sterk. In de eerste helft nog wat onwennig, maar in de tweede helft kwam hij meer in zijn spel.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De Brugse coach was van plan om Hans Vanaken rust te gunnen tegen STVV, maar dat plan viel in duigen aangezien Ruud Vormer in extremis moest afhaken. “Ruud had problemen met de buik. Die stond opgezwollen en dus is hij naar het ziekenhuis gebracht. De resultaten zijn echter nog niet bekend. Daardoor moest Hans alsnog starten, alhoewel hij eigenlijk rust nodig had. Hij heeft sinds begin dit seizoen al alles gespeeld. Hans is geen vragende partij om een wedstrijd over te slaan, maar wij moeten hem beschermen. Het is immers onmogelijk om elke wedstrijd even scherp te zijn. Het is vooral een groot nadeel dat we geen vijf wissels kunnen doen zoals onze tegenstanders in de Champions League. Dat is sowieso een nadeel voor alle Belgische ploegen die Europees spelen.”

 

Het was uiteindelijk David Okereke die zich tot matchwinnaar kroonde. “Ik ben superblij voor alle jongens. We winnen immers samen en verliezen ook samen. Maar ik ben zeker blij over David zijn invalbeurt. Hij heeft zijn taken goed uitgevoerd en is koel gebleven bij de afwerking. Hij heeft goede punten gescoord. Hans Vanaken is onze beste afwerker, maar David zal misschien wel in de top drie zitten qua afwerking. Het is daarom ook goed dat hij met zijn gezicht naar doel kan spelen, dat is zijn sterkte.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in