Visual menu

zondag 24 januari 2021 16:45

Philippe Clement: “Nog niet vaak zo trots geweest als vandaag”

De topper tussen Club en Genk was propaganda voor het Belgische voetbal. Blauw-Zwart speelde erg sterk en maakte na de rust verdiend een achterstand ongedaan. Philippe Clement was dan ook erg blij met de prestatie van zijn team.

“Ik ben supertevreden over heel veel dingen”, aldus de Brugse coach. “We begonnen heel erg goed. We hebben heel hoog druk gezet en kregen ook al vlug kansen. We kwamen ook voor en hadden alles onder controle. Daarna kropen we gedurende tien à vijftien minuten achteruit en werd er minder druk gezet. Dat is gevaarlijk tegen Genk, dat immers een heel goed voetballend elftal heeft. Ze kwamen twee keer aan de zestien en het was twee keer kassa. Daarna is het heel belangrijk hoe je team reageert en dat hebben ze uitstekend gedaan. Dat is al enkele keren gebeurd, dus dat is niet nieuw. De spelers bleven gewoon voortspelen en in zichzelf geloven. Ze zijn blijven pushen, niet alleen voor een tweede maar ook voor een derde goal. Het was dus niet alleen sportief maar ook mentaal een heel sterke prestatie. En dat tegen één van de beste ploegen van het land.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Club pakte na Nieuwjaar twaalf op twaalf en lijkt niet af te stoppen. “Ik zie mijn groep groeien. Bas is daar heel belangrijk in, want met hem hebben we een aanspeelpunt voorin. Noa en Charles blinken uit op de flanken en ook het middenveld is erg sterk. Als dan ook Mechele zo’n doelpunten begint te maken, dat toont ook het vertrouwen dat momenteel in de groep zit. Dat een verdediger daar voorin staat, toont hoe groot de honger is. We trainen ook op dat soort dingen, maar het is erg leuk als dat dan ook in de match gebeurt. Ik ben nog niet vaak zo trots geweest als vandaag.”

 

Club telt intussen twaalf punten voorsprong, maar de Brugse coach is niet van plan om daarom spelers te sparen. “Sparen is een verkeerd woord. We zullen immers altijd volop gaan voor de drie punten. Niemand is bezig met hoeveel punten we voor of achter staan. Iedereen is gewoon bezig met elke match te winnen. We testen iedere speler elke dag, om te zien wie het meest fris is. Zo werken we al anderhalf jaar. De spelers beseffen ook dat er momenten zijn dat ze niet zullen starten omdat ze niet fris genoeg zijn.” 

 

Clement had ook nog lovende woorden over voor Noa Lang, die opnieuw een dijk van een wedstrijd speelde. De Nederlander gaf niet alleen twee assists, maar liep zich ook te pletter, waardoor hij op het einde van de wedstrijd zelfs kampte met krampen. “Noa is op een heel positieve manier bij Club gekomen. Hij stond er eerst niet voor te springen om naar Club Brugge te komen omdat hij de club niet goed kende, maar hij heeft veel goede gesprekken gehad met de mensen hier en is daardoor met heel veel honger naar hier gekomen. Het is een superkerel om mee te werken. Hij heeft door het overlijden van zijn grootmoeder moeilijke weken achter de rug, maar je krijgt er heel veel van terug als je zelf een klein beetje geeft. Hij mocht door de omstandigheden iets langer bij zijn familie blijven dan gepland. Toen hij terugkwam, was hij blij met de vele berichten die hij van de groep had gehad. Dat toont weer hoe hecht de groep aan elkaar hangt. We werken ook elke dag om van hem een betere voetballer te maken. Hij zit op dit moment nog maar aan zestig procent van zijn mogelijkheden. Hij moet nog heel veel dingen leren, maar hij is enorm goed bezig. Vergeet ook niet dat hij nog maar 21 is. Het is een superaankoop van ons bestuur.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in