Philippe Clement: “Ongelooflijk fier op mijn spelers”

Philippe Clement zag zijn team een dijk van een wedstrijd spelen, maar jammer genoeg bleef Club met lege handen achter. Toch was de Brugse coach erg trots op wat zijn spelers toonden.

Text: 

“Ik zit met een dubbel gevoel”, aldus Clement. “Maar al bij al overheerst er toch meer fierheid dan teleurstelling. We waren er heel dichtbij en dat is niet de eerste keer. We hadden meer kunnen halen thuis tegen Galatasaray, op Real en vandaag opnieuw. Ik ben dan ook ongelooflijk fier op wat mijn spelers getoond hebben. Alleen de laatste pass en de afwerking ontbrak, maar voor de rest deden ze het uitstekend. En dat op het allerhoogste niveau in Europa en tegen een ploeg die er voluit voor ging. Mijn spelers hebben een fantastische prestatie geleverd.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De verzamelde pers verwees uiteraard naar de penalty die gemist werd door Diagne, maar Clement wou daar niet verder op ingaan. “Het zou heel spijtig zijn als er nu maar over één fase zou gesproken worden. Ik ben er heel kwaad over en heb dat ook besproken in de kleedkamer. Het is mijn verantwoordelijkheid, dus ik zal dat de komende dagen regelen. Voor mij is het belangrijker om te focussen op de uitstekende prestatie die mijn spelers geleverd hebben.” (SF)

Related articles