zondag 7 november 2021 16:30

Philippe Clement: “Onnodig twee punten verloren”

Philippe Clement zag zijn team een 2-0 voorsprong uit handen geven tegen Standard, waardoor Club vrede moest nemen met een gelijkspel. Het ziet daardoor leider Union vier punten uitlopen.

“Ik vind dat we vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen hebben genomen. We hebben Standard achteruit geduwd en geen enkele kans tegengehad in de eerste helft. Ook twee doelpunten gemaakt en we hadden ook een hele goede kans om de 3-0 te maken. Vlak daarna krijg je echter de 2-1 tegen. Dat is een klop en geeft energie aan de tegenstander. Dat was niet verdiend na de eerste helft. In de tweede helft kom je dan met heel goeie intenties uit de kleedkamer en na 5 minuten krijg je meteen een tweede klop. Vanaf dan is de wil er wel geweest, maar de kwaliteit ging naar beneden. We hebben nog te weinig gecreëerd om er 3-2 van te maken, waardoor je helaas twee onnodige punten verliest. Dat is totaal onnodig, normaal moet je met 2-0 de rust ingaan en dan verder uitbreiden, maar dat hebben we vandaag nagelaten. We moeten daar lessen uit trekken om niet op die manier doelpunten te slikken, maar ook als we dingen moeten forceren, moeten we dat toch meer in structuur doen. Dat was te weinig het geval op het einde, waardoor we te weinig kansen hebben gecreëerd.”

Philippe Clement
Philippe Clement

“We moeten gewoonweg scherper zijn. Dat is het gegeven waarom het nog maar heel weinig is gebeurd dat een club drie keer na elkaar kampioen heeft gespeeld. Die scherpte van de Champions League moet er in de competitie ook meer zijn. Ze was er, maar dan in één fase niet en dat betaal je cash. Iedereen moet scherper zijn, niet een speler. We winnen en verliezen samen. Dat gaat over spelers, over de coach, over heel de club. Het is altijd vervelend. Eigenlijk zou je morgen opnieuw een match willen spelen. Dat is nu niet het geval. Er gaan veel jongens weg zijn die een andere focus hebben ergens anders en een deel die bij ons blijven om verder te werken om beter te worden en sterker te worden. Daar gaan we de volgende tien dagen aan werken om dan heel kort de match tegen Mechelen voor te bereiden.”

Eduard Sobol kreeg rust tegen Standard, maar ook zijn vervanger Maouassa moest al vroegtijdig naar de kant. “Kijk hoeveel wedstrijden er de voorbije weken zijn gespeeld. Je kan niet elke keer met dezelfde linksachter spelen, er moet gewisseld worden. Sobol was ook heel vermoeid na City en moet nu weer interlands gaan spelen. We gaan nu niet iemand afbranden om een match. Faitout is aangekomen met een conditionele achterstand en daar werken we hard aan. Hij heeft ook goede dingen laten zien vandaag. Hij heeft mogelijkheden en capaciteiten om hier in de toekomst verder te groeien, daar zijn we allemaal van overtuigd.” (VL)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in