Philippe Clement: “Onthaal door de fans motiveerde ons enorm”

Philippe Clement zag zijn team een verdiende overwinning pakken tegen Cercle. Blauw-Zwart won met 2-1 en kon ook de kloof met AA Gent verder uitdiepen.

Text: 

“Ik ben heel blij met wat mijn ploeg vandaag gebracht heeft. Ik wist al dat dit zou gebeuren toen we hier met de bus toekwamen. De manier waarop we vandaag door de fans onthaald werden, motiveerde ons enorm. We hebben de wedstrijd dan ook direct in handen genomen en meteen hoog druk gezet. We voetbalden goed tussen de lijnen, wat niet evident is tegen een ploeg als Cercle. Dat hebben ze de voorbije weken bewezen. Ik ben ook blij dat de doelpunten vielen dankzij schoten van buiten de zestien meter. Daar waren we immers al een tijdje op aan het trainen. Door de nederlaag van Gent is het een feestelijke avond voor ons. Bovendien vestigen we met onze zeventig punten een nieuw record. Bovendien hebben we nog een wedstrijd om dat record nog scherper te stellen.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Blauw-Zwart telt intussen vijftien punten voorsprong op eerste achtervolger AA Gent, maar de Brugse coach houdt beide voeten stevig op de grond. “We kunnen er een fantastisch seizoen van maken, maar we hebben nog niets in handen. De spelers moeten niet bezig zijn met het klassement, maar ze moeten wel elke dag met zichzelf bezig zijn en tonen op training dat ze er klaar voor zijn. Het is nu vooral belangrijk om die honger te blijven behouden. Hoe meer je wint, hoe meer honger je hebt. Zo zit in nu eenmaal in elkaar. De spelers zullen die honger ook op training moeten blijven tonen.”

 

Ondanks de overwinning en de ruime voorsprong moest er Clement toch nog iets van het hart. “Ik heb de voorbije week gelezen dat Club Brugge volgens een bepaalde analist structureel wordt bevoordeeld door de scheidsrechters. Ik vind dat er zo een grens overschreden is die niet overschrijdbaar is. Ik begrijp dat je een mening hebt over een bepaalde fase, maar als je zegt dat zoiets structureel is, dan ga je te ver. Ik hoop vooral dat dit geen effect heeft op de mensen die onze wedstrijden moeten leiden.” (SF)

Related articles