Visual menu

woensdag 28 oktober 2020 23:45

Philippe Clement: “Onze beste match in twee jaar Champions League”

Philippe Clement zag zijn team een erg sterke prestatie neerzetten tegen Lazio Roma. Dat was echter niet voldoende voor de drie punten. Club kreeg wel tal van kansen, maar moest vrede nemen met een 1-1 gelijkspel.

“We hadden vandaag de drie punten verdiend”, aldus Clement. “Ik heb mijn spelers gezegd dat ik met gemengde gevoelens zit. Ik ben voor negentig procent heel trots op wat ze getoond hebben: met hoge druk, met de juiste ruimtes te vinden tegen een heel compacte stevige ploeg, met terugkomen van een achterstand en met blijven doorgaan voor de overwinning. Die andere tien procent is teleurstelling dat we het niet afgemaakt hebben. Dit was voetballend onze beste match in twee jaar Champions League. Qua baltempo was het heel goed. Vergeet ook niet dat we met heel veel jonge spelers speelden. Zij moeten nog de volgende stap zetten, wat ook normaal is. Aan de overkant was de jongste 24, dus dat is toch een verschil. Het is dat kleine aspect, die koelbloedigheid voor doel, die nog beter moet. Als dat nog lukt, dan hebben we nog heel veel mooie avonden in het verschiet.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Door het gelijkspel staat Club momenteel samen met Lazio op kop in groep F, met 4 op 6. “Er is geen reden om nu al te gaan rekenen. We zullen er sowieso alles aan doen om tot het einde van de rit mee te doen. We kennen echter de verschillen in budget tussen die drie ploegen en ons. Wij moeten het doen met onze goesting en kwaliteit, en dat is in de eerste twee matchen al goed gelukt. Ik hoop dat mijn spelers dit zes matchen lang kunnen tonen. Het is nochtans niet evident om dat te tonen in wedstrijden van dat niveau. We moeten in elk geval niet ontgoocheld zijn. We zijn trots op wat we getoond hebben. Iedereen zou op voorhand getekend hebben voor deze 4 op 6.”

 

De aanwezige pers wou ook weten waarom de Brugse coach gekozen had voor Kossounou in de plaats van Mechele. “Odilon startte vandaag, maar dat had even goed Brandon kunnen zijn. Mijn spelers kunnen immers niet alle matchen spelen. Het is vooral belangrijk dat al mijn spelers klaar zijn. Ik zal daarom ook met mijn verdedigers roteren. Brandon heeft een fantastische match op Zenit gespeeld en nu was het voor Odilon een heel goede wedstrijd tegen Lazio. Zo’n wedstrijd is een uitstekende ervaring voor hem.”

 

De volgende match van Club is komende zaterdag tegen KV Mechelen, maar het is nog afwachten of die wedstrijd effectief zal kunnen doorgaan. “Ik hoop altijd dat wedstrijden doorgaan. De realiteit van vandaag is dat het altijd afwachten is wie er kan spelen en wie niet. We moeten de dingen ondergaan en zorgen dat we voor alles klaar zijn. Ik hoop alleszins dat we die wedstrijd kunnen spelen en op ons elan kunnen doorgaan.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in