Visual menu

zondag 16 mei 2021 21:45

Philippe Clement: “Ook donderdag spelen we om te winnen”

Philippe Clement zag zijn team een sterke partij neerzetten en een verdiende driepunter pakken. Club komt zo weer een stap dichter bij de zeventiende landstitel, al was het wel wroeten tegen een stug Antwerp.

“We weten dat we tegen een tegenstander spelen die een heel strikte discipline heeft. Je moet daardoor een blok openbreken om kansen af te dwingen. In Antwerp kwamen we kleine details te kort om kansen te creëren. Ook in de eerste helft vandaag misten we koelbloedigheid. Wel een aantal schoten van aan de zestien, maar niet voldoende om te scoren. Het was daardoor 0-0 bij de rust. Je weet echter dat als je blijft beuken, er vroeg of laat wel een doelpunt kan vallen. Dat hebben we ook gedaan. Dan kom je eindelijk voor, maar dan is het uiteraard vervelend dat we direct die gelijkmaker incasseerden. Maar iedereen is blijven gaan. Dan maak je de tweede en volgen er nog verschillende kansen op een derde. Antwerp gooide in de slotfase nog veel fysieke wapens voorin, waardoor je de strijd moet aangaan. Maar dat hebben we gedaan van de eerste tot de laatste seconde. Ik ben blij dat de spelers nu eindelijk beloond zijn in deze play-offs.”

Philippe Clement
Philippe Clement

“Of deze wedstrijd cruciaal was? Nee, want als we niet hadden gewonnen, dan stonden we nog altijd eerste. Maar met deze punten zetten we sowieso een stap vooruit. Ik ben heel blij voor de jongens dat ze gekregen hebben wat ze al eerder verdienden. 

 

Dankzij deze overwinning heeft Club Brugge donderdag op Anderlecht voldoende aan een punt om kampioen te spelen, maar de Brugse coach weigert te speculeren op een gelijkspel. “We zullen donderdag gewoon focussen op onszelf. Dat is wat we al heel het jaar doen. We moeten naar Anderlecht gaan om te winnen. Dat is altijd het geval geweest, ook in de Europese matchen in pakweg Parijs of Rome. We zullen de match dan ook op die manier voorbereiden. Vanavond mogen de spelers even uitbundig zijn, zonder gek te doen. Maar vanaf morgen is het opnieuw opbouwen naar donderdag, want we hebben nog altijd niets in handen.”

 

Door de overwinning van Genk gisteren op Anderlecht, kon Club vandaag nog geen kampioen worden. “Ik had het overdag aan de spelers gezegd. Ze moesten zelf goed nadenken of ze naar die wedstrijd wilden kijken. Je hebt er immers geen controle over. Ik heb hen een aantal alternatieven gegeven, maar een aantal jongens hebben toch gekeken. Ik heb als coach het nadeel dat ik wel naar alles moet kijken. Ik heb het dus live zien gebeuren dat Genk alsnog won. We hebben de titel nog niet, maar zullen er heel hard voor vechten om hem binnen te halen. We staan al sinds oktober op de eerste plaats en daar willen we blijven. Of het speciaal zou zijn om de titel te pakken op Anderlecht? Dat maakt mij niet uit. Een titel is een titel. Na een aantal jaar weet je niet meer waar dat gebeurd is.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in