dinsdag 8 december 2020 22:15

Philippe Clement: “Op twee centimeter geëindigd van een heroïsche prestatie”

Club Brugge miste op een haar na de kwalificatie voor de 1/8ste finales van de Champions League. Philippe Clement betreurde de gemiste kans, maar was vooral heel erg trots op de sterke campagne van zijn spelersgroep.

“Ik houd een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd”, aldus Clement. “Enerzijds de teleurstelling omdat we er zo dichtbij waren en omdat we fouten hebben gemaakt die niet nodig waren. Maar anderzijds ben ik vooral trots op de manier waarop mijn spelers gestreden hebben en bleven pressing zetten met tien man. We zijn op één of twee centimeter van een heroïsche prestatie geëindigd. Daarom overheerst de trots over wat ik vandaag gezien heb.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Een sleutelmoment in de wedstrijd was de rode kaart van Eduard Sobol. De linksachter stond op het punt om vervangen te worden, maar de wissel sleepte te lang aan. “Er was blijkbaar een probleem met de scheidsrechter om die wissel sneller door te voeren. En dat was heel cruciaal voor ons. Uiteraard voer je zo’n wissel niet graag door, maar het was het moment. Helaas ging die wissel te traag. We haalden uiteindelijk Noa naar de kant, aangezien we met vier achterin moesten gaan spelen. Charles is sterker om voorin ballen bij te houden, fysiek ook, en anders dreig je het evenwicht in je ploeg te verliezen. Noa begreep ook die wissel.”

 

Club strandde dus op een zucht van kwalificatie. “Het enige wat nog ontbreekt, is ervaring op dit niveau. Dan ga je nog meer de momenten pakken. Maar als je ziet van waar we komen, dan zie je dat de groep die evolutie aan het maken is. Charles De Ketelaere maakte een jaar geleden pas zijn debuut, en bijvoorbeeld ook Diatta en Kossounou hebben een enorme evolutie doorgemaakt. Maar ook de oudere spelers rondom hen hebben deze campagne heel knap gepresteerd. We zijn stappen vooruit aan het zetten. Rome is ook niet op één dag gebouwd. We hebben overigens nog nooit zoveel punten verzameld in de groepsfase. Je merkt dus de evolutie. Dat blijkt niet alleen uit de punten, maar ook uit de prestaties. Als mijn spelers deze mentaliteit blijven tonen, dan zal Club Brugge alleen maar sterker worden.”

 

Club zet zijn Europese avontuur na de winterstop verder in de Europa League. “Het had nog veel beter gekund, als je kan zeggen dat je bij de beste zestien ploegen bent in Europa. Dus dat zal nog een aantal dagen in de hoofden blijven hangen. Maar we mogen niet neerkijken op de Europa League. Vorig jaar zijn we daarin uitgekomen tegen Manchester United, dus ook daar kunnen we mooie affiches loten. We hebben allemaal veel ambitie en we weten wie we zijn. Als je ziet wat mijn groep gebracht heeft tegen teams met een veel hoger budget, dan mogen we daar heel erg trots op zijn.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in