dinsdag 20 oktober 2020 22:00

Philippe Clement: “Overwinning van de hele groep”

Philippe Clement was enorm trots op zijn team. Net als vorig seizoen in de Champions League speelde Club vrank en vrij, en dat resulteerde in een knappe 1-2 zege tegen Zenit.

“Tijdens de eerste helft hadden we een heel goede organisatie en konden we de sterke punten van Zenit ontmantelen. We misten echter wat vertrouwen voorin om meer te creëren. Na de rust brak de match open. Wij scoren, zij komen terug. Op dat moment kun je kiezen om meer te verdedigen en het punt te verdedigen, of op zoek gaan naar de overwinning. Wij kozen om te blijven doorgaan en dat heeft succes opgeleverd. En het was niet zomaar een counter. Het was een heel mooie collectieve actie met een prachtige goal.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Vorig seizoen kon Club drie keer gelijk spelen in de Champions League, maar nu begon Blauw-Zwart meteen met een overwinning. “Ik ben nog niet zo lang hoofdcoach, maar ik kan stellen dat dit het hoogtepunt is in mijn trainerscarrière. Meer nog dan die twee titels met Genk en Club. Ik weet welke kwaliteit er bij de andere ploeg op het veld stond en dus is dit een echte topprestatie. We kennen het budget van Zenit, Dortmund en Lazio. Dat is een andere wereld. Wij hebben veel jonge spelers, maar veel minder ervaring dan de spelers die bij Zenit op het veld stonden. Dit is dan ook een fantastische ervaring, die heel veel vertrouwen geeft. We mogen echter niet denken dat we veel beter zijn. Het zullen sowieso nog vijf finales zijn, maar we pakken hier wel drie historische punten. Ondanks die coronagevallen is het niet in de hoofden gekropen. Ricca en Horvath bijvoorbeeld deden het uitstekend. Dit is een overwinning van de hele groep.”

 

Charles De Ketelaere maakte vorig seizoen pas zijn debuut tegen PSG en speelde vandaag alsof hij al jaren meedraait. Bovendien kroonde hij zich tot matchwinnaar door in de slotminuut de 1-2 te scoren. “We zijn geen ploeg die spelers kan aantrekken van 40 miljoen euro, zoals dat wel het geval is bij Zenit. We proberen zelf spelers te vormen, want de heel ervaren spelers kunnen we niet betalen. Vorig seizoen hebben we al goed gespeeld in de Champions League, maar waren we niet efficiënt genoeg. Intussen staan we al verder in onze ontwikkeling. Charles bijvoorbeeld zat na zijn interlands met de U21 niet bij de achttien tegen Standard. Hij had daar ontgoocheld over kunnen zijn, maar is blijven doorwerken en was klaar om vandaag te schitteren. Hij is niet klaar om elke week te tonen wat hij vandaag toonde, maar hij moet gewoon rustig blijven werken en ervaring opdoen. Bovendien moeten jonge spelers niet alleen kwaliteit hebben, maar ook intelligentie. Dat is het geval bij Charles. Met alleen spelers van achttien of negentien vandaag, verlies je. Maar door een ideale balans te vormen met meer ervaren spelers kun je wedstrijden als vandaag winnen. Bovendien kunnen we makkelijk switchen naar een andere tactiek. Ook als we van systeem veranderen, kunnen de spelers in hun comfort zone blijven, aangezien ze weten wat ze moeten doen.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in