Philippe Clement: “Pluim voor heel de ploeg”

Club beet zich in de eerste helft nog de tanden stuk op de Eupense defensie, maar na de rust kwam Blauw-Zwart volledig op dreef en pakte het een vlotte 3-0 zege. Philippe Clement was dan ook tevreden over zijn team.

Text: 

“Het was superbelangrijk om het jaar goed af te sluiten. 2020 was een jaar waarin de spelers de titel gehaald hebben maar dat spijtig genoeg niet konden vieren met de fans. Bovendien hadden we een goede Champions League-campagne en staan we op de eerste plaats. Het was dus een heel goed jaar dat we ook goed wilden afsluiten. In de eerste helft kregen we echter weinig kansen. De tegenstander werd achteruit geduwd en bleef daar ook hangen. We hadden daardoor veel balbezit, maar het was onmogelijk om ruimte te vinden. In de tweede helft hebben we dan in de omschakeling drie doelpunten gemaakt. Na de 1-0 kwam er meer ruimte en ook meer kansen.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Blauw-Zwart kon zo 2020 met een positieve noot afsluiten. “Chapeau voor mijn groep. Veel ploegen hebben de laatste tijd gesproken over een druk schema, maar mijn jongens zitten al vier maand in zo’n druk schema. Ze krijgen nu een weekje rust, dus dat zal deugd doen. Iedereen krijgt een individueel programma mee, want binnen twee weken moeten we alweer aan de bak tegen Sint-Truiden. We zullen een aantal dagen op het Basecamp blijven slapen en dubbele trainingen doen. Maar we mogen ook niet overdrijven, want er is geen tijd om een basis op te bouwen voor de volgende maanden.”

 

Enige smet op de overwinning was de rode kaart voor Hans Vanaken. “Volgens de regels is dit een rode kaart, maar het is uiteraard heel ongelukkig. De tegenstander is een fractie van een seconde sneller op de bal, maar je ziet aan Hans zijn reactie dat hij totaal geen intentie had om de speler te raken. Ik hoop dan ook dat de uitsluiting volstaat en dat er geen verdere schorsing komt.”

 

Intussen raakte bekend dat Club Brugge een princiepsakkoord heeft met Bas Dost. De aanvaller zou vandaag tegen Eupen al goed van pas zijn gekomen. “Bas heeft de specifieke kwaliteiten om tegen zo’n laag blok te spelen, maar heeft ook nog heel wat andere troeven. We zijn in elk geval heel blij met zijn komst. We waren er al dichtbij in de zomer, maar nu is het dus wel gelukt. Hij is zeker een aanwinst, maar het wil zeker niet zeggen dat het met Bas Dost tien keer makkelijker zal zijn om tegen zo’n laag blok te spelen. Je krijgt weinig ruimte, dus dat is altijd moeilijk.”

 

De matchwinnaar tegen Eupen was Noa Lang, met twee goals en een knappe assist. “Ik ben heel tevreden over Noa. Hij valt niet alleen aan, maar doet ook zijn verdedigende werk. Hij heeft zich ongelooflijk goed geïntegreerd in de groep, ook al is hij fysiek nog niet top. Maar het is belangrijk om spelers te hebben die efficiënt zijn en dat was vandaag het geval. Ik wil echter ook een pluim geven aan heel de ploeg. De voorbije zeven wedstrijden heeft mijn ploeg maar één goal tegen gekregen. Dat ligt niet alleen aan de doelman, maar aan het hele team. Dat zijn interessante dingen om mee te nemen naar de toekomst.” (SF)

Related articles