woensdag 2 december 2020 23:30

Philippe Clement: “Spijtig dat we niet kunnen vieren met de fans"

Club Brugge speelde een dijk van een wedstrijd en pakte een verdiende 3-0 zege tegen Zenit. Blauw-Zwart kwam op geen enkel moment in de problemen en won voor het eerst sinds 2005 op eigen veld in de Champions League. Philippe Clement was dan ook erg trots op zijn team.

“Of dit de perfecte match was? De perfectie bestaat niet, maar ik ben wel tevreden over heel wat zaken. Eerst en vooral over de efficiëntie, want met 3-0 winnen in de Champions League is heel knap. Bovendien ben ik ook blij met het compacte spel van mijn team en de vlotte balcirculatie. Ik wil een ploeg zien die dominant speelt, die de bal wil en er vol voor gaat. En dat hebben ze vandaag allemaal getoond. Die zege in Zenit schatte ik hoger in dan mijn twee titels met Genk en Club. Het is moeilijk om te vergelijken met deze match, maar vandaag was het alleszins een nog betere prestatie dan in Zenit. Alleen jammer dat er geen supporters bij waren. Ik heb het zelf tijdens mijn spelerscarrière meegemaakt tegen Galatasaray. Toen wonnen we thuis met 3-1 en stonden de tribunes te daveren. Dat was nu niet het geval en dat is heel spijtig.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Charles De Ketelaere begon als centrumspits en vervulde die rol voortreffelijk. De jonge Bruggeling bracht Club op voorsprong en dwong ook een strafschop af. “Charles heeft sowieso al een heel belangrijke rol gespeeld in onze Champions League-campagne. In Zenit was hij belangrijk als tweede spits, in Dortmund deed hij het uitstekend als linksback en vandaag als diepe spits. Hij was al vaak bepalend, maar het komt erop aan van te blijven werken. Zo’n speler wil je altijd laten spelen, maar het is ook kwestie van hem op tijd ook rust te gunnen. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor mij. Er komen wel vaker grote talenten aan de oppervlakte, maar daarna geraken die soms opgebrand. Het leuke met Charles is dat het een goede samenwerking is, met een intelligente jongen die ook alles begrijpt.”

 

Dankzij de zege tegen Zenit en het gelijkspel van Lazio op Dortmund, maakt Club nog kans om door te stoten in de Champions League. Door het drukke programma moet de Brugse coach zaterdag mogelijk spelers laten rusten tegen STVV. “Dat is een moeilijke afweging. We zullen zoals altijd goed naar de waarden kijken, om te zien hoe ze uit deze match komen. Maar ik ben sowieso niet alleen bezig met Lazio, want we moeten ons niveau opkrikken in de competitie. Ik hoop dat de spelers de boost die ze vandaag krijgen, kunnen doortrekken naar het weekend.”

 

Zeven punten in de Champions League is erg knap en misschien volgt er volgende week nog meer. “Ik haal vooral voldoening uit de blijdschap van mijn spelers, de staf, het bestuur en de supporters. Met dat vuurwerk op het einde van de wedstrijd hebben de fans getoond dat ze hier ook waren. Volgende week willen we er vol voor gaan, zonder te rekenen. Vorig jaar zijn we al dromend naar Madrid gegaan en waren we dicht bij de overwinning. We gingen al dromend naar Parijs en als die penalty binnengaat, dan hadden we ook kans op de zege. Volgende week zullen we ook al dromend naar Rome gaan en daar proberen te stunten. We hebben daar immers niets te verliezen.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in