Visual menu

zaterdag 15 februari 2020 21:00

Philippe Clement: “Supporters hebben de ploeg over de streep getrokken”

Philippe Clement was niet tevreden met de prestatie van zijn team, maar vond dat de overwinning te danken was aan de Brugse fans.

“Ik had mijn spelers voor de wedstrijd verwittigd aan de hand van de match van vorig jaar. Toen geraakten we immers niet verder dan een gelijkspel. Ik heb bovendien verwezen naar de match van gisteren, waarbij Gent tot in de slotminuut moest knokken voor de overwinning tegen Eupen. Ik ben dan ook teleurgesteld over wat de spelers gebracht hebben. Een aantal jongens heeft geen goede beurt gemaakt, al was het uiteindelijk wel een verdiende overwinning. Het doelpunt dat je tegen krijgt, is een beetje een hold-up. Daarna leek het meer een handbal- dan een voetbalwedstrijd, maar dag mag ook. Daar is niets fout mee. Maar voor mij was de twaalfde man vandaag veruit onze beste speler. De supporters hebben de ploeg over de streep getrokken. Ze zijn steeds de ploeg blijven steunen en dat heeft uiteindelijk twee punten extra opgeleverd die op het einde van de rit heel belangrijk kunnen zijn. Ik heb al heel veel pluimen gegeven aan mijn ploeg, maar vandaag zijn het de supporters die een pluim verdienen.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Door het drukke speelschema had de Brugse coach zijn ploeg flink door elkaar geschud. “We zitten met een heel speciaal kampioenschap. Na de reguliere competitie worden de punten gehalveerd en daarna volgen nog tien finales. Het is belangrijk dat je klaar bent voor die tien finales en uiteraard ook voor de bekerfinale. En dus moet je roteren, je hebt geen andere keuze. Je moet niet met 11 spelers klaar zijn, maar wel met 20 of 25. We hebben het al een heel groot stuk goed gedaan, maar we moeten blijven volhouden. We moeten die rit verder uitzitten.”

 

Mats Rits had de laatste tijd minder vaak gespeeld, maar kroonde zich vandaag tot matchwinnaar. “Bij elke wedstrijd bekijken we wie er het meest in staat is om te spelen. Het is niet dat er competitie is tussen spelers. Rits en Balanta zijn twee verschillende spelers. Het is niet omdat iemand twee doelpunten maakt dat hij nu de volgende drie maanden moet spelen. We bekijken het gewoon match per match en kiezen dan voor de beste spelers. Dat moet ook, want anders ga je voortspelen met spelers die niet goed in vorm zijn. Wie had er bijvoorbeeld gedacht dat Charles De Ketelaere zoveel zou spelen?”

 

Clement verwacht sowieso dat zijn spelers lessen trekken uit de prestatie tegen Waasland-Beveren. “Ik ben in de kleedkamer heel duidelijk geweest. Ik heb gezegd dat iedereen goed in de spiegel moet kijken. Het is aan mij om hen te wijzen op de dingen die niet goed waren. Zoals gepland hebben ze morgen vrij, maar vanaf maandag beginnen we toe te werken naar de match tegen Manchester United. Dat is een heel andere competitie, tegen één van de rijkste ploegen ter wereld. We zullen dan in een positie zitten dat we niets te verliezen hebben. Dat is een heel ander gegeven.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in