zondag 22 augustus 2021 21:45

Philippe Clement: “Supporters waren de beste vandaag”

Na twee gelijke spelen tegen Eupen en Cercle pakte Club Brugge tegen Beerschot zijn eerste thuiszege van het seizoen. Coach Philippe Clement was uiteraard tevreden met de zege van zijn ploeg, maar zag ook ruimte voor verbetering.

“Ik zag vandaag een groep die heel gretig gestart is. Dat resulteerde al vrij snel in de openingsgoal van Balanta. Het was ook de eerste keer voor een vol huis en dan zie je dat dit meteen een boost geeft. We wilden dus meteen alles geven van in het begin en die start was heel goed. Dan moet je ook vol voor dat tweede doelpunt gaan en dat hebben we gedaan. Die tweede goal kwam er dan uiteindelijk na een mooie combinatie tussen Noa en Charles. Je zag wel dat we nog wat automatismen op de flanken misten. Dat is ook logisch, want bijvoorbeeld Tibo Persyn stond voor de eerste keer in de basis. Voor de rust scoort Beerschot dan nog tegen na een fantastische trap waar weinig aan te doen was voor Simon. Dan ga je toch met een ander gevoel de kleedkamer in. De tweede helft zijn we dan toch weer beter gestart en uiteindelijk konden we die 3-1 maken via Tibo. Dan voerde ik enkele wissels uit omdat ik het heel belangrijk vond om die match met elf te eindigen. Uiteindelijk val je dan toch met tien na een jeugdzonde. Daar moeten we ook wat begrip voor tonen, want je mag ook niet vergeten hoe jong Stanley Nsoki nog is. De omstandigheden inbegrepen, was hij ook wat onder de indruk. Dan scoort Beerschot opnieuw die aansluitingstreffer en wordt het nog een moeilijk matcheinde. Ik ben wel blij dat we alles bij elkaar gestoken hebben om toch die zege thuis te houden. Conclusie is dus dat de supporters eigenlijk de beste waren vandaag.” 

Philippe Clement
Philippe Clement

De coach had ook nog iets te zeggen over de blessure van Bas Dost en de prestatie van Tibo Persyn. “Bas had inderdaad wat last, maar kon wel verder. Toch heb ik de keuze gemaakt om hem te wisselen zodat we toch zeker die match nog met tien konden eindigen. Wat betreft Tibo, ben ik heel blij voor hem. De eerste helft verliep wat stroef voor hem, maar in de tweede helft zag je dat het beter ging. Uiteraard is het dan fantastisch voor hem dat hij meteen kan scoren. Hij droomde al van jongsaf om hier in Jan Breydel te spelen.” 

Het slotwoord ging over de komende weken. “Ik ben absoluut niet bezig met de loting voor de Champions League op donderdag. We zien wel wie we loten, maar uiteraard zullen het drie sterke tegenstanders zijn. Ik heb ook het volste vertrouwen in onze scouting dat er nog wel spelers zullen bijkomen. Ik focus me enkel op de spelers die hier nu zijn en hou me niet bezig met spelers die uiteindelijk toch niet komen.” (TM)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in