zaterdag 21 november 2020 23:45

Philippe Clement: “Te weinig rust aan de bal”

Philippe Clement zag dat zijn team tot de laatste minuut moest zwoegen om de drie punten thuis te houden. Club blijft zo wel aan de leiding en kan met vertrouwen naar Dortmund afreizen.

“Het was geen topwedstrijd, maar wel een verdiende overwinning. Vooral dan op basis van het balbezit en het aantal kansen. We zijn goed gestart en hebben Kortrijk goed weggedrukt. Jammer genoeg duurde dat slechts een tiental minuten. Daarna was er te weinig beweging voorin, waardoor we de strikte organisatie van Kortrijk niet konden ontmantelen. We misten in de zestien meter een aanspeelpunt om gevaarlijker te kunnen zijn, met lopende mensen daaromheen. In de tweede helft liep dat beter met de inbreng van Krmenčík. Er was dan meer strijd en we maakten ook dat doelpunt. Dan is het moeilijkste gedaan, de muur is gesloopt, maar jammer genoeg was er te weinig rust aan de bal. Daarover moeten we morgen eens praten. Ik denk dat mijn spelers te veel aan de match tegen Mechelen gedacht hebben, waarbij ze het op het einde nog weggaven. Ze hebben daardoor te weinig de ruimtes benut.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Komende dinsdag speelt Club Brugge in de Champions League tegen Borussia Dortmund, maar de Brugse coach wou dat niet als excuus inroepen. “Ik denk niet dat de spelers al bezig waren met Dortmund. Er was gewoon te weinig rust aan de bal. We hadden het beter moeten uitspelen. Dat moeten we meepakken naar de volgende weken toe. Anderzijds hadden we nog niet gewonnen in een thuiswedstrijd zonder publiek en hadden we ook te weinig clean sheets. Dat zijn toch twee dingen die we vandaag mogen aanvinken.”

 

Bij Dortmund lijkt vooral Haaland klaar voor de match tegen Club. De aanvaller scoorde immers vier keer tegen Hertha BSC. “Voorin zijn we zelf nog niet op het niveau van Haaland. We zullen hard verder werken met de jongens die er zijn. Anderzijds: we staan op de eerste plaats en we hebben het tweede grootste aantal goals gescoord. Dus zo slecht is het ook niet. Maar het moet sowieso erg leuk zijn om een Haaland in jouw ploeg te hebben. Of een Lukaku in zijn huidige vorm. Als je dan voor een goede organisatie daarrond zorgt, dan ben je al heel ver. We zullen dinsdag onze huid alleszins duur verkopen. De thuismatch viel tegen qua uitslag, maar voetballend waren we niet minder.”

 

Clement had tot slot ook nog lovende woorden voor Charles De Ketelaere en matchwinnaar Noa Lang. “Charles heeft het fantastisch gedaan op de linkerflank. Door de onbeschikbaarheid van Sobol en Ricca speelde hij op een positie waar hij nog nooit gespeeld had. Hij had slechts één training achter de rug op die positie, maar dat was er niet aan te zien. Als aanvallende speler op die plaats spelen is niet makkelijk, maar hij heeft het heel goed gedaan. Hij was fysiek indrukwekkend. Noa Lang van zijn kant is een vrijbuiter op het veld. Binnen onze manier van spelen kan hij voor gevaar zorgen met een individuele actie. Zo iemand is heel belangrijk om een match open te breken tegen tegenstanders die zich aanpassen aan jou. Hij had bij Ajax amper gespeeld, waardoor hij nog de fysieke basis en wedstrijdritme mist, maar je ziet hem week na week verder groeien.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in