Philippe Clement: “Tegen iedereen lef tonen”

Club Brugge wil er vol voor gaan. Zes keer op rij. De nieuwe deelname aan de groepsfase van de Champions League moet weer in hoogdagen uitmonden, zowel op als naast het veld. “We willen tegen iedereen lef tonen en vooral bewijzen dat we gegroeid zijn en tijdens het kampioenenbal niet uit de toon vallen”, blikte coach Philippe Clement deze middag gedreven vooruit.

Hans Vanaken over…de winstkansen

Hans Vanaken scoorde tijdens het laatste anderhalf jaar al veel goede punten in Europa. De Lommelnaar valt bij grote afspraken nooit of zelden uit de toon. Hij is vastberaden om tegen Galatasaray daar een verlengstuk aan te breien. “Zowel ikzelf als het team heeft de laatste jaren al veel stappen gezet”, zegt de Limburger. “Je kan dit Club niet meer vergelijken met het team dat destijds met Michel Preud’homme uitkwam in de Champions League. We waren toen bang om te falen en misten ervaring om uit moeilijke situaties te komen. Die ervaring is er na de 2 vorige campagnes zeker in de kleedkamer en ook de nieuwkomers deze zomer hebben al iets bewezen op internationaal vlak. We hebben zin om onze tegenstanders – niet van de minste – pijn te doen en hun zwaktes af te straffen. We zullen elke match beginnen om ze te winnen.”

Philippe Clement over…de hoop op een zege

Club begint met de op papier ‘eenvoudigste’ wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Thuis tegen Galatasaray hoopt Club punten te halen om een vervolg te breien aan de goede Europese voorrondes. “Beginnen met een zege tegen de Turken zou voor een serieuze boost zorgen met het oog op een eventuele overwintering. Let op, tegen Galatasaray de drie punten pakken, is zeker geen garantie. Van euforie zal er mits een goede afloop zeker geen sprake zijn. Bij een gelijkspel krijg je al een ander verhaal en bij verlies moet er aan een inhaalbeweging worden gedacht. Het zou evenwel niet impliceren dat de handdoek in de ring wordt gegooid. We zullen in de zes matchen onze huid duur verkopen. Laten we evenwel niet op de feiten vooruitlopen. Galatasaray is een zeer sterke tegenstander. Onze groep zal er proberen het maximum uit te halen.”

Related articles