zondag 21 maart 2021 16:45

Philippe Clement: “Tegengoals waren volledig vermijdbaar”

Philippe Clement zag zijn team voor de eerste keer in 2021 onderuit gaan in de competitie. Club slikte voor rust twee ongelukkige tegengoals en kon dat na de pauze niet meer goedmaken.

“We zijn heel ontgoocheld”, aldus Clement. “Je weet wat voor match je zal krijgen tegen Antwerp, maar we schieten twee keer in onze eigen voet. Het waren bovendien twee doelpunten die volledig vermijdbaar waren. Je weet dat ze naar hier komen om een stevig blok te zetten met veel kracht en duels. Toch zijn we in veel kansrijke situaties gekomen, maar we misten scherpte in de zestien meter. Het was allemaal net niet. Dan verlies je punten die niet nodig waren om te verliezen. Als je naar de kwaliteit van het spel kijkt, dan waren we zeker niet de mindere, maar het was wel de verdienste van Antwerp om elke kruimel die we lieten vallen direct op te pakken. Bovendien is elk scenario anders. Je moet ook respect hebben voor wie er tegenover je staat. Het is een ploeg met veel kwaliteit die ingekocht heeft om voor de titel te gaan. Daardoor hebben ze ook veel wisselmogelijkheden.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Ondanks de nederlaag nam de Brugse coach zijn spelers in bescherming. “Bij momenten verwacht ik meer van mijn spelers, maar er zijn een aantal excuses. Het wedstrijdscenario dat tegen ons was bijvoorbeeld, en ook het Covidverhaal, waardoor nog niet iedereen top was. Maar we zullen heel hard werken om de komende weken en maanden terug naar dat niveau van begin februari te gaan. Of Club Brugge niet graag dit soort fysieke matchen speelt? Dat zou ik niet durven zeggen. De bekermatch tegen Antwerp was ook een fysieke match en toen wonnen we met 3-1. Deze ploeg kan wel fysieke matchen aan, denk maar aan de match tegen Zenit. Maar het is duidelijk dat heel de ploeg scherp zal moeten blijven, want we zullen geen cadeaus krijgen.”

 

Club moest de slotfase nog volmaken met zijn tienen, nadat Noa Lang zijn tweede geel pakte. “Ik neem Noa niets kwalijk. Hij had geen intentie om de man te spelen, dus het was zeker geen domme reactie. Ik ben wel op het veld gegaan om te voorkomen dat er domme reacties zouden volgen, want ik voelde dat er elektriciteit in de lucht hing. Ik wou gewoon zo vlug mogelijk verder spelen.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in