zondag 7 maart 2021 19:15

Philippe Clement: “Tevreden met reactie na de twee klappen die we kregen”

Philippe Clement zag dat zijn team een prima reactie in huis had na de opdoffer tegen Standard. Blauw-Zwart behaalde tegen Zulte Waregem een vlotte 3-0 overwinning.

“Ik ben heel tevreden met deze overwinning. Zeker als reactie na de twee klappen die we gekregen hebben. Het was uiteraard niet leuk dat er zoveel jongens Covid kregen. Het had maar op één slechter moment kunnen vallen en dat was tijdens de play-offs. We hebben er met de groep over gesproken dat het belangrijk was om te reageren. Dat hebben ze ook gedaan, dus ik kan niet veel meer verlangen. Al besef ik dat ik soms een moeilijke mens ben en de lat altijd heel hoog leg. Het enige waar ik mee bezig was, was om te reageren na die twee zware teleurstellingen. Je bent een heel jaar aan het voorbereiden om bepaalde doelen te bereiken, dus dan is het heel zuur om er zo uit te gaan.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Doelpuntenmaker Youssouph Badji werd al na een half uur gewisseld voor Daniel Pérez, maar de Brugse coach had daar zijn redenen voor. “Voor de wedstrijd had ik al getwijfeld tussen de twee. Daniel is hier nog niet lang, maar hij laat goede dingen zien op training. Tegen Standard heb ik Badji laten starten omdat hij hier al langer is, maar Pérez viel toen goed in. Vandaag maakte ik dezelfde keuze, maar ik vond dat Badji zijn taken niet voldoende uitvoerde. In het begin van de match hebben we goed gespeeld, maar voorin konden we niet genoeg de bal bijhouden. Als één schakel te veel andere dingen doet, dan is dat nefast voor de rest van de ploeg. Vandaar dat ik hem verving. Maar dat is geen garantie dat die hiërarchie zo blijft. Er is ook geen hiërarchie bij mij. Dit betekent ook niet dat mijn geloof in Badji weg is, totaal niet. Hij moet gewoon de juiste lessen trekken en dat zal hij ook doen. Ik verwacht hem dinsdag terug met heel veel gretigheid om zich te bewijzen.”

 

Blauw-Zwart pakte tegen Zulte Waregem zijn tiende competitiezege op rij en staat intussen vijftien punten voor, met nog twee inhaalmatchen te goed. Een comfortabele voorsprong dus, maar daar ging Clement niet mee akkoord. “Comfortabel vind ik een heel slecht woord. Hadden we vandaag verloren, dan had iedereen gezegd dat er een probleem is en dat de andere ploegen dichterbij komen. Zo vlug kan het gaan. Ik wil gewoon dat de spelers ambitieus zijn, er elke wedstrijd en training staan en zichzelf willen verbeteren als ploeg. In de laatste bespreking heb ik gezegd dat ze geschiedenis konden schrijven door vandaag te winnen. Het was immers zeventien jaar geleden dat we tien keer op rij wonnen in de competitie. Dat is niet niks. Het komt er nu op aan om match per match verder te werken. Hans heeft weer een stap vooruit gezet in vergelijking met donderdag tegen Standard. Noa ook. Mats heeft gisteren voor de eerste keer getraind en kon nu zijn eerste minuten pakken. Ook Denswil en Mitrovic voelen zich beter en beter, al ligt het recuperatievermogen van de jongens die Covid gehad hebben veel lager dan vier weken geleden.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in