Philippe Clement: “Trouw gebleven aan onze manier van spelen”

Club Brugge leed tegen Paris Saint-Germain zijn eerste nederlaag van het seizoen. De Fransen en met name Kylian Mbappé bleken een maatje te groot voor Blauw-Zwart, maar Philippe Clement was vooral trots op zijn team.

Text: 

“Bij de eerste tegengoal werden enkele afspraken niet nagekomen en de tweede goal gaven we gewoon weg. Maar we hebben wel vaak goed gecombineerd. Jammer genoeg ontbrak vaak de juiste controle of de juiste trap. Vergeet echter niet dat dit een jonge groep is, waarbij veel jongens voor het eerst op dit niveau spelen. Ik ben vooral heel trots dat ze hier staan. Je kan ook met tien man voor de goal liggen, maar dan krijg je er ook drie of vier binnen. En dan heb je niets geleerd. Nu hebben we heel goede dingen laten zien, al moet mijn groep nog leren om ondanks de teleurstelling te blijven doorgaan. Er stond echter superveel kwaliteit aan de overkant en je zag duidelijk dat je die spelers maar een kleine kans moet geven. Zo is Mbappé een uitzonderlijk talent, één van de beste spitsen ter wereld.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Door de afwezigheid van Vormer dropte Clement Charles De Ketelaere in de basis. “Charles heeft verschillende positieve dingen laten zien. Hij is net achttien jaar, dus voor hem zijn dit heel goede lessen. Het belangrijkste is dat we trouw gebleven zijn aan onze manier van spelen. Hun coach zei me dat we het hen heel moeilijk gemaakt hebben, dus daar mogen we best fier op zijn. Of deze nederlaag een mentale klap is? Nee, totaal niet! Ik weet wat mijn spelers kunnen, dat hebben ze de voorbije maanden al bewezen. Zondag willen we tegen Standard onze voorsprong nog vergroten. En gelukkig loopt er bij hen geen Mbappé.” (SF)

Related articles