Philippe Clement: “Waren de enige ploeg met echte kansen”

Philippe Clement zag dat zijn team zich lange tijd de tanden stuk beet op de Antwerpse defensie, maar dankzij een doelpunt van Hans Vanaken hield Club alsnog de drie punten thuis.

Text: 

“Ik ben uiteraard heel tevreden over die drie punten en over de manier waarop we bij momenten speelden. Antwerp is de moeilijkste ploeg om op een goede manier te verslaan. Ze zijn immers heel fysiek, met veel duels en passen zich aan aan jouw manier van spelen. Bovendien hebben ze veel fysieke en ook voetballende kwaliteiten. Ik ben evenwel heel tevreden over hoe mijn ploeg druk gezet heeft en dat ze zijn blijven proberen om te voetballen en ruimtes te vinden. Zo hebben we uiteindelijk nog een verdiende overwinning behaald omdat we de enige ploeg waren met echte kansen. Tijdens de eerste helft hadden we via Dennis een uitstekende kans, maar jammer genoeg kon hij niet scoren. Als Mbokani aan de overkant zo’n kans zou gekregen hebben, dan had hij sowieso gescoord. In de tweede helft kregen we via Krmenčík, Vormer en Sobol nog prima kansen, dus dit is een verdiende overwinning.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Nieuwkomer Michael Krmenčík mocht bij de rust invallen en maakte meteen een goede indruk. “Dennis had al geel en dus wist ik dat Antwerp na de rust een tweede gele kaart zou proberen uitlokken. Bovendien moesten we in de box dodelijker en gevaarlijker zijn. Vandaar dat ik Krmenčík meteen liet invallen. Hij heeft gisteren op training al dingen laten zien die nuttig kunnen zijn voor de ploeg: hij kan met zijn lichaam een bal bijhouden en kan wegen op een verdediging. Dat was een type dat we nog niet in onze kern hadden. Bovendien heeft hij ook de snelheid om achter een verdediging te geraken, dus dat is een interessant profiel. We hebben er lang naar gezocht, maar we zijn blij dat we hem in extremis hebben kunnen binnenhalen.” (SF)

Related articles