Visual menu

zondag 29 augustus 2021 16:00

Philippe Clement: “We hebben onszelf in de voet geschoten”

Club Brugge incasseerde een zware opdoffer tegen AA Gent. Blauw-Zwart botste op een erg efficiënte thuisploeg en verloor met 6-1. Philippe Clement stak zijn ontgoocheling achteraf niet onder stoelen of banken.

“Dit is een zware teleurstelling. Ik heb een aantal dingen in de kleedkamer gezegd die ik hier niet wil zeggen. We hebben vandaag onwaarschijnlijke tegengoals gepakt. Dingen die we de voorbije twee jaar nooit gezien hebben. We hebben veel dingen zelf verkeerd gedaan en daardoor in onze eigen voet geschoten. Ik heb Hein Vanhaezebrouck al vaak horen zeggen dat Gent niet efficiënt was, maar vandaag was bijna elke kans een doelpunt. Tijdens de eerste helft kwamen ze drie keer aan ons doel en resulteerde dat ook in drie doelpunten, waarbij we eigenlijk drie keer zelf in de fout gingen. Dat was niet nodig. Zoiets geeft natuurlijk veel zuurstof aan de tegenstander, die daardoor veel vertrouwen krijgt. Bovendien hebben we ook veel te veel duels verloren in alle zones van het veld. Dat heeft ook het verschil gemaakt vandaag. Na de rust zijn we van systeem veranderd en begonnen we met goede intenties, maar de eerste kans van hen ging opnieuw binnen. We moeten dit de volgende weken en maanden recht zetten. Hopelijk kunnen we er ook goede lessen uit trekken om de volgende maanden te reageren. Of ik spijt heb van onze basisopstelling vandaag? Ik weet niet of 1 of 2 andere spelers vandaag een groot verschil zouden uitgemaakt hebben. De jongen waar misschien vooraf de meeste twijfels over waren, was Ignace Van der Brempt en hij was misschien wel onze beste speler vandaag.”

Philippe Clement
Philippe Clement

“Ik heb bewust ook geen wissels doorgevoerd op het einde, want ik vond niet dat er iemand moest ontsnappen uit deze wedstrijd. Er waren wel meer spelers die het hadden verdiend om eraf te gaan, ook de routiniers. Ik verwachtte dat zij zichzelf en de anderen zouden meetrekken naar een beter niveau, maar dat is niet gebeurd. Ik verwacht wel dat de jongens tot de laatste seconde blijven vechten voor de ploeg en elkaar ook stimuleren om te blijven vechten. Maar na die 2 en 3-0 zijn we echter in halve eilandjes blijven voetballen, waarbij iedereen te veel met zichzelf bezig was. We zijn echter alleen sterk als we als ploeg sterk zijn. Laat dit een zware les zijn. Nu moet de ploeg rechtstaan in de wedstrijd tegen KV Oostende. Alles zat tegen vandaag, maar laat ons hopen dat alles op één dag gebeurt dit seizoen. Dan ben ik ervan overtuigd dat we de komende maanden nog heel andere dingen zullen laten zien.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in