Philippe Clement: “We hebben onszelf niet beloond”

Blauw-Zwart geraakte op eigen veld niet voorbij Zulte Waregem en heeft zijn schaapjes dus nog niet op het droge. Binnen twee weken volgt wellicht nog een lastige avond in Waregem.

Text: 

“Wij hebben uiteraard een minder goed gevoel, want we wilden deze match winnen”, aldus Philippe Clement. “Ik kan mijn ploeg weinig verwijten, behalve dat ze zichzelf niet beloond hebben. We hadden wel volop dominantie, vonden de ruimtes, hadden diepgang, creëerden kansen, maar jammer genoeg hebben we die kansen niet benut. Dat kan gebeuren. Ook Barcelona of Manchester City winnen niet alle matchen. Bovendien maakt jouw keeper een foutje dat hij misschien één keer op de tien jaar maakt. Zo’n avond was het. Maar ik kan mijn spelers alleszins niets verwijten qua inzet en ingesteldheid.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De tegentreffer kwam er na een zeldzame fout van Simon Mignolet, maar Clement wou zijn doelman niets verwijten. “Simon heeft ervaring genoeg. Ik zou iets zeggen als hij daarna uit zijn evenwicht zou zijn, maar dat was duidelijk niet het geval. Even later had hij immers nog een prima redding in huis. Zo’n fouten zijn dingen die kunnen gebeuren in een carrière. Ik heb in mijn carrière ook fouten gemaakt. Dat tegendoelpunt was niet echt een mentale dreun voor ons. Het is wel zo dat de tegenstander op zo’n moment extra zuurstof krijgt. We hadden volledige dominantie en iedereen was aan het wachten op dat tweede doelpunt. Na die tegentreffer zijn er nog verschillende kansen geweest, maar we hebben onszelf dus niet beloond.” (SF)

Related articles