Philippe Clement: “We hebben onze momenten gegrepen”

Club Brugge maakte tien goals in twee wedstrijden en dus kon Philippe Clement niet anders dan tevreden zijn. De Brugse coach hield evenwel zoals steeds beide voeten op de grond.

Text: 

“De score doet iets anders vermoeden, maar we kenden nochtans een moeilijk begin. Zulte Waregem zette meteen druk, maar die kans van Bruno ging gelukkig niet binnen. Anders had de match misschien anders kunnen uitdraaien. Ze verrasten ons met hun aanpak, maar we konden meteen reageren. Bovendien kwamen we met een gelukje op voorsprong. Daarna groeide het vertrouwen en heeft de ploeg vlot de ruimtes gevonden. We hebben onze momenten gegrepen. Het gebeurt niet vaak dat je als coach het laatste half uur ontspannen naar een match kan kijken, maar dat was vandaag wel het geval. Of de trein nu vertrokken is? De trein is al een tijdje aan het lopen. Soms verloopt een match heel efficiënt, maar soms gaat die bal niet binnen zoals tegen Beerschot en Charleroi. Het is gewoon een kwestie van gas te blijven geven met je trein, zodat je op het einde van de rit je doelen bereikt.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Vorige week tegen Waasland-Beveren scoorde Michael Krmenčík zijn eerste officiële goal voor Blauw-Zwart en vandaag tegen Zulte Waregem voegde de Tsjech er meteen twee aan toe. “Dat doelpunt vorige week heeft hem inderdaad bevrijd, al is hij altijd hard blijven werken. Ik heb hem altijd gezegd dat zijn doelpunt wel zou komen. Tegen Waasland-Beveren was dat eindelijk het geval en daar was iedereen blij mee. Iedereen gunde hem dat ook, vandaar dat iedereen hem na zijn goal kwam feliciteren. Michael is iemand die de No Sweat, No Glory-mentaliteit heeft en er dus altijd blijft voor gaan. Hij had op training al getoond dat hij vlot kon scoren, maar drie à vier weken geleden kwam dat er niet meer uit. Zijn vertrouwen was weg en het doel werd precies altijd maar kleiner. Nu heeft hij wel weer volop vertrouwen en het komt er nu op aan om dat vertrouwen te behouden. Of het spitsenprobleem nu opgelost is? Ik heb nooit gezegd dat we een spitsenprobleem hebben. Dat betekent echter niet dat we voorin veel overschot hebben, want het zal nog een lang en slopend seizoen worden. In oktober en november zullen we elke drie dagen moeten spelen. Daarom is het belangrijk dat alle spelers ritme opdoen en klaar zijn voor die periode.” (SF)

Related articles