Visual menu

vrijdag 12 maart 2021 23:45

Philippe Clement: “We hebben twee punten weggegooid”

Philippe Clement baalde na afloop van de wedstrijd. Blauw-Zwart begon sterk en kwam verdiend op voorsprong, maar vergat het definitief af te maken. In de slotminuut slikten de Bruggelingen alsnog de gelijkmaker.

“We hebben vandaag twee punten verloren”, aldus Clement. “We speelden een goede eerste helft, of zeker een goed eerste half uur. We waren dominant, creëerden kansen en maakten ook verdiend een doelpunt. In de tweede helft was het echter een heel pak minder. We waren veel minder goed aan de bal en in de duels, terwijl Charleroi meer in de match kwam en meer ging drukken. Nu bleven we op een situatie waarbij je weet dat het fataal kan zijn als er ergens een bal goed valt. We speelden te weinig met het mes tussen de tanden, al ben ik wel blij met de goede invalbeurt van Pérez. Ook Mitrović, Mechele en Balanta bijvoorbeeld zijn wel volop de strijd aangegaan.”

Philippe Clement
Philippe Clement

“Ik vond sowieso onze tweede helft niet goed genoeg en dan roep je het op jezelf af. Ik heb daarnet in de kleedkamer tegen mijn spelers gezegd dat we zelf twee punten hebben weggegooid in de tweede helft. Dat was ook de verdienste van Charleroi, maar toch hebben we vooral zelf in de strijd te veel duels verloren. Dan krijg je problemen tegen elke ploeg, maar zeker tegen Charleroi dat een goed fysiek spel heeft. Het was dus onze eigen verantwoordelijkheid dat we twee punten verloren. Al heb ik daarnet op de beelden gezien dat er nog een tweede reden was. Sobol zijn voet werd duidelijk weggetrapt, dus ik snap niet waarom daar geen penalty voor werd gefloten. Misschien dat de VAR een cola was gaan halen of zo, maar ik kan het niet verklaren. Ik probeer al twee jaar mijn spelers in te prenten om niet in discussie te gaan en te focussen op voetballen. Het is immers de VAR zijn job om de beelden te bekijken. En dan is de conclusie dat dit moet gezien worden. Punt. Ik ben benieuwd welke verklaring er zal volgen, maar ik denk niet dat er een verklaring is.”

 

De late gelijkmaker was een opdoffer, maar de Brugse coach vreest niet dat dit een negatieve impact zal hebben op de spelers. “Ik zou niet weten waarom er nu iets in de kopjes zou kruipen. We weten dat Charleroi en Gent moeilijke verplaatsingen zijn. Het komt er gewoon op aan om de scherpte door te trekken. Als ze vandaag 90 minuten brengen wat ze de eerste 35 minuten brachten, dan moet je zelfs niet meer spreken over die fase met Sobol. Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn spelers 90 minuten scherp te krijgen. Dat is wat ik van hen eis. Ze hebben zichzelf en de fans, het bestuur, noem maar op, al zoveel mooie momenten bezorgd. Maar dat kan alleen door 90 minuten scherp te zijn.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in