zondag 25 juli 2021 19:00

Philippe Clement: “We mogen geen excuses zoeken”

Philippe Clement zag zijn team op eigen veld 2-2 gelijk spelen tegen Eupen. Club dwong genoeg kansen af om de wedstrijd te winnen, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een punt.

“We zijn heel goed gestart. Tijdens de eerste tien à vijftien minuten legden we goede combinaties op de mat, met snel voetbal en ook kansjes. Al is het moeilijk om een ploeg op dat moment al helemaal open te trekken omdat ze nog fris zitten. Maar daarna was er te weinig tempo. Niet heel veel kansen, maar wel genoeg. Bij de rust hebben we de spelers dan getoond waar de ruimtes lagen en daarna zagen we het voetbal dat we wilden zien. Je komt op voorsprong en dan heb je het moeilijkste van de wedstrijd eigenlijk gedaan. Maar als je voorkomt, dan moet je blijven gaan voor die tweede. Je hebt dat ook gezien bij onze concurrenten: Genk en Antwerp kwamen allebei op voorsprong, maar hebben het toch weggegeven. De voorbeelden waren er dus, maar toch gaven we twee vermijdbare doelpunten weg. De reactie is daarna wel goed geweest. We hebben hen helemaal teruggedrukt en kregen genoeg kansen om de wedstrijd te winnen. Als je de kansen voor en de kansen tegen naast elkaar legt, dan moet je deze wedstrijd altijd winnen, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Er werden uiteindelijk meer dan tien minuten extra tijd bijgerekend, aangezien Eupen op alle mogelijke manieren tijd probeerde te rekken. “Ik hoop dat dit geen trend wordt. Hun keeper kreeg drie keer krampen, dat is niet normaal. De UEFA is momenteel aan het testen bij jeugdploegen om alleen de effectieve speeltijd mee te laten tellen. Als je vandaag in de tweede helft alleen de effectieve speeltijd meetelt, dan kwamen we misschien aan 35 minuten. De scheidsrechter heeft dus gedaan wat hij moest doen. Of er een gebrek aan frisheid was? Nee, we mogen geen excuses zoeken. Er is geen enkele ploeg die na vijf weken voorbereiding al haar beste niveau haalt, maar dat is geen excuus want dat is bij Eupen ook het geval.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in