Philippe Clement: “We waren te weinig killer”

Na de knappe zege tegen Zenit volgde er een anti-climax tegen OHL. Blauw-Zwart speelde een goede wedstrijd en kreeg ook tal van kansen, maar was niet efficiënt genoeg. Philippe Clement kon zijn spelers weinig verwijten.

Text: 

“Ik heb in de kleedkamer gezegd dat ik veel goede dingen gezien heb. Het is niet makkelijk om vrij te komen tegen een ploeg die voortdurend mandekking speelt, maar mijn spelers hebben het eigenlijk goed gedaan en hebben die strikte mandekking goed uitgespeeld. De mentaliteit was goed, maar je moet de kansen afmaken. We waren niet efficiënt genoeg en hebben daardoor onszelf in de voet geschoten. We moeten naar onszelf kijken en zorgen dat die afwerking de volgende matchen beter is. In voetbal gaat het om één ding: kansen afmaken en resultaten halen. En dat is vandaag niet gelukt.”

Philippe Clement
Philippe Clement

De Brugse coach wou de nederlaag niet wijten aan het Europese voetbal en de snelle opeenvolging van wedstrijden. “We weten dat we Europees willen spelen en ik heb ook geen ploeg gezien die vermoeid was. Op het einde hebben we nog veel risico’s genomen, waardoor we niet compact meer speelden en nog een tegengoal hadden kunnen pakken. We waren vandaag te weinig killer. Als je vier keer alleen voor de doelman komt, dan moet je vaker scoren. In dat geval win je makkelijk. Ik heb van geen enkele speler een negatief gevoel, maar ik heb uiteraard wel een negatief gevoel over de uitslag. Dat killer zijn, moet er nog meer uitkomen. We moeten gewoon nog scherper zijn in de afwerking en de juiste keuzes maken in de zestien meter. We zijn in andere matchen wel efficiënt geweest, dus ik zie geen reden waarom deze wedstrijd ons vertrouwen zou aantasten.” (SF)

Related articles