Philippe Clement: “Zondag opnieuw vlammen tegen Genk”

Philippe Clement zei vooraf dat Club meer dan een mirakel zou nodig hebben om Manchester United uit te schakelen. Dat is er helaas niet gekomen, want Club ging met 5-0 onderuit en dus kwam er een abrupt einde aan het Europese avontuur.

Text: 

“Manchester is heel hevig gestart en daar hadden wij het moeilijk mee. We kregen twee kansen tegen en Simon deed een goede redding. Toen kwam er weer evenwicht in de match. Naar wat ik hoor hadden we een penalty moeten krijgen, omdat Maguire het been van Okereke vast had. Ook de kans voor Rits had een doelpunt kunnen opleveren. Helaas viel dan die rode kaart en daarover kan je discussiëren. Met 10 spelers en 1-0 achter wordt het dan natuurlijk wel erg moeilijk en is de wedstrijd gedaan. Deli zei dat het een reactie was en niet zijn bedoeling. Hij heeft zich ook voor de spelersgroep geëxcuseerd. Het is een reactie in een fractie van een seconde en dat is heel spijtig natuurlijk. Maar ik vergeet ook niet wat hij de voorbije maanden al voor de groep gedaan heeft. Niemand zal hem met de vinger wijzen. We wisten voor deze twee wedstrijden dat je top moet zijn en dat de omstandigheden mee moeten zitten om zulke teams te kunnen uitschakelen. Dat is twee keer niet gebeurd. Uiteindelijk gaat Manchester verdiend door."

Philippe Clement
Philippe Clement

“Het is heel teleurstellend om zo Europa uit te gaan”, ging Clement verder. “We hadden graag met 11 tegen 11 onze waarde bewezen op dit niveau. Het is nu niet zo dat met deze ene wedstrijd de volledige campagne is uitgewist. We hebben fantastische avonden meegemaakt in Brugge en op verplaatsing. We nemen veel goede dingen mee, ook veel ervaring voor onze jonge spelers. Daar gaan ze van kunnen profiteren de komende jaren. Al komt deze nederlaag wel aan in de kleedkamer. We zijn allemaal winnaars. We haten verliezen, dus dat is even moeilijk vanavond. Maar zondag is er al een nieuwe match. We hebben 11 wedstrijden gespeeld op 38 dagen. Ik denk dat wij in Europa de ploeg zijn met de meeste matchen de afgelopen weken. Maar we gaan zondag opnieuw moeten vlammen in Genk.” (SF)

Related articles