Philippe Clement blikt vooruit op Club – KAA Gent: “Iedereen moet naar zichzelf kijken”

Krijgt de indrukwekkende lijst van ongeslagen wedstrijden voor Club Brugge zondagnamiddag een verlengstuk tegen de Buffalo’s? De Clubfans hopen het, maar coach Philippe Clement weet dat dit enkel kan als de intensiteit van het Europese voetbal ook getoond wordt in de competitie.

Clement over… Real

De Belgische media zijn nog niet helemaal uitgepraat over wat Club deze week in Madrid voor mekaar bracht. De persbabbel startte ermee. Philippe Clement had er geen moeite mee om nog eens achterom te kijken. “Het geeft natuurlijk een positief gevoel”, knipoogde de Brugse coach. “Ik had de lat vooraf bijzonder hoog gelegd, maar iedereen bleek bereid om dat te doen. De invulling was quasi perfect, dus kan ik enkel mijn spelers loven. Bernabéu was een grote stap in ons ontwikkelingsproces. Het is enkel jammer dat onze oogst met 2 op 6 niet de juiste beloning is voor wat we de eerste twee wedstrijden hebben gebracht. Er wachten ons nog vier mooie uitdagingen om hetzelfde te brengen en wie weet zelfs te overtreffen.”

Clement over… Dennis

Emmanuel Dennis Bonaventure. De naam van Clubs Nigeriaanse spits werd de afgelopen dagen al veelvuldig geciteerd. Zoveel aandacht had hij tot nu toe in zijn voetballoopbaan nog niet gekregen. Er goed mee kunnen omgaan, is zeker niet eenvoudig. “Ik heb hem nog niet zien zweven”, aldus Clement. “Deze ochtend zag ik een gretige Dennis op training. Zijn focus ligt al volledig op zondag. Dat zorgt voor een goed gevoel. Ik praat ook bijna alle dagen met hem. Zijn voeten staan nog altijd stevig op de grond. Moest het de verkeerde richting uitgaan, dan zal hij het snel weten en aan den lijve ondervinden.”

Clement over… Gent

De terugkeer van de Europese opdracht in Oekraïne verliep voor KAA Gent niet van een leien dakje. Een crash van een cargovliegtuig in de buurt van de luchthaven van Lviv, die jammerlijk genoeg slachtoffers eiste, zorgde voor een begrijpelijk oponthoud van de vluchten. De mindere rusttijd voor zondag was er al, maar dat is eigen aan Europees voetbal. “Iedere club heeft dat in het verleden al eens meegemaakt, dus het heeft geen zin om daar te veel mee bezig te zijn. Ik moet de rekening van een ander ook niet maken. We moeten onze focus leggen op zondag en proberen daar te winnen.”

Related articles