donderdag 26 augustus 2021 17:45

Philippe Clement: "Geweldig voor onze supporters"

Na de - loodzware - loting gaf ook onze coach zijn mening over de poule waarin we terechtkwamen.

“Ik had op voorhand geen droomloting, maar deze is wel de zwaarste die je kon hebben. Het is geweldig voor onze supporters dat ze deze sterren te zien zullen krijgen. Hopelijk mogen ze ook mee op verplaatsing, want ze verdienen het ook na zo lang gewacht te hebben om er weer bij te zijn. We zullen ze ook nodig hebben”. In deze groep des doods wordt het erg moeilijk, maar onze coach zou zichzelf niet zijn als hij niet strijdvaardig deze campagne tegemoet ging. “We gaan zorgen voor een competitieve ploeg van onze kant. We willen onze kwaliteiten laten zien en gaan er vol voor. Je moet natuurlijk realistisch zijn, het is een enorm zware loting.”

Een van de bekendste coaches van de laatste jaren, Pep Guardiola, zal in het Jan Breydelstadion neerstrijken. “Als trainer kijk ik er wel naar uit. Hij is een coach die vele andere geïnspireerd heeft en die zijn manier van voetballen bij verschillende ploegen heeft geïmplementeerd.” Voor de meesten minder bekend, maar daarom niet minder moeilijk is Leipzig. “Deze ploeg is misschien voor de buitenwereld, voor de supporters, minder ‘sexy’, maar als je voor Dortmund eindigt op een tweede plek, weet je het wel. Ook dat is een zware klepper.”

“Ik heb onze physical coach gebeld om wat extra sessies in te lassen”, grapte de trainer alvast.
Hij ging verder op zijn elan: “Voor de loting zeiden we al dat we er vol voor zouden gaan. Het is een mooie uitdaging om ons met deze ploegen te meten."

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in