maandag 3 januari 2022 18:15

Philippe Clement naar AS Monaco

Coach Philippe Clement neemt afscheid van Club Brugge en gaat aan de slag bij de Franse topclub AS Monaco. Clement (47) werd als coach 2 keer landskampioen met Blauw-Zwart.

Philippe Clement was 10 jaar actief bij Club als speler. Na een korte passage bij Beerschot AC keerde Clement in 2011 terug naar Jan Breydel als beloftencoach. Van 2012 tot 2017 was Clement assistent-coach onder Juan Carlos Garrido en Michel Preud’homme. Sinds 2019 was Philippe Clement hoofdcoach van Club Brugge. Hij won als trainer 2 landstitels en 1 supercup bij Club en krijgt nu zijn kans bij de Franse topclub AS Monaco.

CEO Vincent Mannaert: “Philippe Clement is een ‘man van het huis’. Eerst als speler maar nadien ook binnen de technische omkadering. Philippe doorliep alle stappen binnen Club van beloftencoach naar assistentcoach naar hoofdcoach en we zijn trots bij Club dat we naast het opleiden van talentvolle spelers ook talentvolle coaches kunnen laten groeien. We gunnen Philippe dan ook deze volgende stap in zijn carrière en wensen hem alle succes toe.”

Philippe Clement: “Club Brugge is ‘mijn’ Club. Ik heb me hier altijd thuisgevoeld en een fantastische band met de supporters gehad. Ik krijg nu de kans om bij een topclub in Ligue 1 aan de slag te gaan en voel dat het moment gekomen is om die kans te grijpen. Ik zal altijd met een warm gevoel terugdenken aan mijn periode bij Club en zal de prestaties van Blauw-Zwart op de voet blijven volgen.”

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in